Mudhoney til Bukta og Slottsfjell

Legendariske grunge-høvdinger til Tromsø og Tønsberg til sommeren.

Foto: Steven Dewall/Myspace

Mudhoney var bandet som inspirerte Kurt Cobain til å starte Nirvana. Med sin kanoniserte debut-EP Superfuzz Bigmuff på Sub Pop i 1988 la de grunnlaget for Seattle-bølgen og band som Perl Jam og Soundgarden, uten at Mudhoney var i nærheten av å oppleve den suksessen disse banda fikk. Men som helter i undergrunnen fikk de likevel stjernestatus på tampen av åttitallet, godt hjulpet av Sonic Youth som tok de med på turné til Europa, der de øyeblikkelig fikk stor oppmerksomhet.

Debutalbumet kom i 1989, og etter dette har Mudhoney gitt ut sju studioalbum - det siste kom i 2008 til pene kritikker. I livetapping snakkes det om at bandet, med sin seige og skitne rock'n'roll, fremdeles holder koken på overbevisende måte. Vi snakker altså om et legendarisk band som ikke bare surfer rundt på gammel historie, men som fremdeles har masse å gi fra en scene.

Mudhoney består fortsatt av den harde kjernen som startet det hele; Mark Arm (vokal), Steve Turner (gitar) og Dan Peters (trommer). Unntaket er bassist Matt Lukin som forlot bandet i 1999 og ble erstattet av Guy Maddison.

Slottsfjell og Bukta 2011 går av stabelen 14 - 16. juli.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Grey de Lisle - The Graceful Ghost

(Sugar Hill)

Ei countryplate med både ynde og tungsinn. Akustisk, vitalt og tett i tett med sterke låtar. Ta vel imot: Grey De Lisle.

Flere:

Jamey Johnson - That Lonesome Song
Cornelius - Point