Intervju: Wig Wam

Vi har snakket med det ukule bandet Wig Wam om gårsdagens lutefisk, baller og kvalitet som alltid vil seire.

Relaterte sider:

Wig Wam

Foto, Glam & Teeny: Hilde Mesics Kleven
Foto, Wig Wam: Anne Romslo


- Groove ja. Dere skriver vel mest om sånne riktige band dere. Sånne med masse kred. Men så hyggelig at dere ville snakke med oss da i alle fall, vi som er så ukule!

Ja det var jo et tilbud vi ikke kunne si nei til, av diverse grunner kan man jo si. Åge Sten Nilsen, eller populært kalt Glam, er i fullt kostyme og i hundre. Minst! Det nye albumet til Wig Wam, Non Stop Rock’n’Roll, ble sluppet på fredag, og Glam og gitarist Teeny, egentlig Trond Holter, oser av selvtillit og iver.

- Den rocker som gårsdagens lutefisk den altså!

Glam og Teeny ler intenst og er tydelig svært fornøyd med det ferdige produktet.

Det er oppriktig talt vanskelig å vite hvordan man skal forholde seg til disse guttene. Her sitter det blant annet en mann i førtiårene med monsterplatåsko, lang glitrete kjolelignende frakk og et tonn med sminke – inkludert en umiskjennelig sort leppestift.

Men så kommer jeg jo med et relativt åpent sinn også da.

- Ja, det er det ikke mange som gjør skal jeg si deg. Vi har måttet tåle mye dritt opp gjennom årene. Folk har bedt meg om å ta mitt eget liv og sånn, forklarer Glam, uten å virke særlig brydd.

- Det er stort sett bare miserable folk uansett, folk må få lov til å få oss så langt ned i halsen som de vil. Vi skal ikke forsøke å omvende noen vi, vi har vårt trofaste publikum.

Det handler om å være mennesker

Det er fordi folk er bitre og misunnelige på oppmerksomheten dere får at det har blitt så mye hat altså?

- Jo, at fire tullinger fra Østfold klarer å få det til. Er det mulig liksom? JA, det er mulig! Kvalitet vil alltid seire!

Hva er grunnen da tror dere? Er dere misforstått?

- Mange tror sikkert at vi er noe helt annet enn det vi er. Og ja, vi har jo gjort mye galskap da. Men musikk er en fest! Og vi tar oss selv en ironisk distanse da, vi har møtt nok av band som tror de er guds gave til folket fordi de hadde en hit på P4, mange pretensiøse der ute, sukker Glam.

Vi har åpenbart kommet til den triste delen av intervjuet.

- På tross av bekledningen, så er vi nok blant de mest jordnære musikerne i Norge. Det handler om å være mennesker, og ikke tro man er bedre enn alle andre.

I utlandet har vi kred!

Det har vært bra med omtaler fra utlandet så langt. Dette er jo første gangen et Wig Wam album blir sluppet over hele verden, så det blir noen turer utenlands på turné også nå. Vi må jo det!

Hvordan blir dere sett på her hjemme da tror dere?

- De ser jo bare på oss som Grand Prix-artister og no-goods. Vi blir sett på som en gjeng med tullinger, rett og slett. Men i utlandet har vi jo kred! Det er en helt annen type respekt der.

Kanskje folk synes det er teit og unorsk å fokusere på image såpass mye?

- Vi fokuserer først og fremst på musikken da, vi bare synes det ser kjedelig ut med olabukse og t-skjorte. Nå har jeg aldri vært på Blå eller på Mono på konsert, så jeg skal ikke uttale meg om bandene som spiller der, men vi forsøker i alle fall å være et Kinderegg, forklarer Glam.

- Det er snakk om å ta underholdningsbransjen på alvor, folk skal få i pose og sekk på et Wig Wam show.

Spiller med ballene

Så dere har måttet tåle en del dritt, og vært borti mye rart. Men hva vil dere si til de som ikke er overbeviste da?

- Vi spiller ikke med hjernen, vi spiller med ballene. Det er kanskje forskjellen på oss og flinkiser og kredband. Vi krutter til, og det er sjel og nerve i det vi holder på med. Vi er ikke et band som folk skal nyte over et glass rødvin en sen fredagskveld, sier Glam og Teeny.

- Folk skal sette på Wig Wam, jekke en øl og dytte en svær pris inn under leppa!

Men det er jo fritt valg, selvfølgelig.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Fever Ray - Fever Ray

(Rabid)

Elektronisk brilijant og lyrisk overlegent fra Karin Dreijer, som har laget ei plate som simpelthen er uimotståelig.

Flere:

Sade - Lovers Live
High Llamas - Beet, Maize & Corn