Numusic 2010

Steve Reich, Lee "Scratch" Perry og Michael Rother på programmet i Stavanger.

I dag går startskuddet for den ellevte utgaven av Numusic i Stavanger. Svenske Wildbirds & Peacedrums, utvidet med kor, åpner årets festival i Domkirken. Programmet til Numusic er som vanlig preget av stor musikalsk spennvidde, med elektronisk musikk i førersetet.

Steve Reich gjester festivalen som composer in residence i år, og vil være involvert i tre konserter under den ni dager lange musikkfesten. Komponisten og musikeren opererer i forskjellige sjangere, og skaper musikk som strekker seg fra klassisk til jazz og elektronisk. Dette gjenspeiles også på Numusic, der Reich står bak konserter sammen med Stavanger Symfoniorkester (Konserthuset, 11. sep), UIS, jazz department (Folken, 14. sep), samt Stavanger Symfoni Ensemble, EnB1 (St. Petri Kirke, 15. sep).

Numusic har ellers Lee "Scratch" Perry og Grandmaster Flash som headlinere.

Med rundt 50 artister/band på programmet vil festivalen prege Stavanger den kommende drøye uken. Det blir konserter i både Domkirken, Konserthuset og på Tou Scene, samt klubber som Folken og Checkpoint Charlie. Spennet er stort, festivalen byr i år også på The Low Frequency in Stereo, Mount Kimbie, The Whitest Boy Alive, Harrys Gym, Bugge Wesseltoft, Tussle og Bjørn Torske – for å nevne noe.

Sist, men ikke minst, må vi trekke fram Hallogallo 2010 som presenterer krautlegendene Neu! (Folken 17. september).

Hallogallo 2010 er Michael Rother (Neu!/Kraftwerk), Steve Shelley (Sonic Youth), Benjamin Curtis (School Of Seven Bells) og Aaron Mullan, som sammen vil fremføre musikken til det innflytelsesrike tyske bandet. Dette samarbeidet ble initiert på bakgrunn av at de gamle platene til Neu! ble remastret og nyutgitt i år, og førte til noen ytterst få konserter i verden. En av disse finner altså sted i Stavanger.

Til slutt er det bare å ønske god festival. For detaljer rundt programmet henviser vi til vår konsertkalender, samt hjemmesiden til Numusic.

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Sigur Rós - Takk

(EMI Virgin)

Vår anmelder er naiv nok til nok en gang å la seg affektere/lure av eterisk islandsk svevestøy. Heldigvis.

Flere:

Prince - One Night Alone ... Live!
Ghostface Killah - Bulletproof Wallets