Mye musikalsk snadder på Oslo Filmfestival

Jim White, Gram Parsons og Ramones på lerettet.

Oslo Filmfestival (18-24/11) har som vanlig mange godbiter å by på for de musikkinteresserte. Her er en liten oversikt:

Searching For the Wrong-Eyed Jesus (Andrew Douglas) er en dokumentarfilm inspirert av Jim Whites plate Wrong-Eyed Jesus. Det er en reise til de amerikanske sørstater, og et møte med artister som The Handsome Family, 16 Horsepower, Johnny Dowd og Trailer Bride.

Fallen Angel (Gandulf Hennig) er en hyllest til countryrockeren Gram Parsons, med intervjuer av blant andre Emmylou Harris og Keith Richards. Manus er skrevet i samarbeid med Sid Griffin (Long Ryders).

DIG! er en dokumentar om de to rivaliserende vennene Anton Newcomb (The Brian Jonestown Massacre) og Courtney Taylor (The Dandy Warhols). Filmen vant prisen for beste dokumentar på Sundance i år.

End of the Century (Fields/Gramaglia) følger de mange oppturene og nedturene i karrieren til The Ramones i det som omtales som et 'rått og ærlig musikkhistorisk dokument'.

Blant spillefilmene kan vi nevne argentinske (short) B med handling og musikk fra Buenos Aires' skate- og punkmiljø, samt The Heart is Deceitful Above All Things (Asia Argento) med musikk av blant andre Sonic Youth. Hele festivalen tyvstartet den 14/11 med Murnaus Sunrise - A Song of Two Humans, tonesatt live av Lambchop.

Informasjon om hele festivalprogrammet finner du ved å følge lenken under:


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Television - Marquee Moon

(Elektra / Rhino)

Midt i punkalderen kom det frå New York ei plate som låt ganske så annleis. Så underfundig, så energisk og så visjonær at den aldri kan bli gløymt.

Flere:

Diverse artister - Fille-vern - gamle og nye mestere i norsk munnharpetradisjon
Diverse artister - St. Thomas