Record Club: European Son

Beck Hansen tar med sine beste venner i studio for å fortolke klassisk materiale. Her er første bidrag, Velvet Undergrounds - European Son.

Kameleon er en betegnelse som ofte brukes om Beck Hansen. Beck som alltid har vært i bevegelse har brukt den siste tiden på å gjøre det han liker aller best; å jamme med sine beste venner.

Og for et resultat det har blitt. Første innspilling som er publisert på beck.com er en jamsession med fortolkning av intet mindre enn Velvet Underground & Nico, et album som neppe trenger noen lengre introduksjon. Ambisiøst er en underdrivelse, men resultatet låter unektelig flott.

European Son er lekkert bekledd med en sort/hvitt video i god stilhonnør til den anerkjente avant-garde innspillingen til Andy Warhol. Beck og hans medspillere fortolker låta i en neddempet men stemningsfull versjon, hvor intet materiale skal ha vært innøvd, og innspillingen av hele plata tok bare en dag.

Under kan du se resultatet selv, Beck annonserer for øvrig at sitt neste coveralbum vil få prominente gjester som Devendra Banhart, MGMT, Wolfmother og Little Joy. Og ukentlige oppdateringer vil bli sluppet på hjemmesiden hans. Hele fortolkningen av Velvet Underground & Nico finner du HER.Foto: Wikimedia Commons


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Sea and Cake - One Bedroom

(Thrill Jockey)

De snor seg fjærlett innom litt bossa, litt smooth funk og soul, kutter det i kantene, og lager lett bekymringsløs pop man får lyst til å grine av.

Flere:

Ghostface Killah - Fishscale
Serena Maneesh - Serena Maneesh