Konsert: Salvatore

Salvatore tester publikum med assosierende droner.

Salvatore
NYX, Brugata
Publikum: ca 100
15/09/01

Første gang jeg hørte om bandet var da det svirret et rykte om at selveste John McEntire skulle produsere oppfølgeren til deres debutskive Clingfilm. Det skjedde ikke, men resultatet Jugend - A New Hedonism, ute på Racing Junior, var såpass bra at jeg jeg vil hevde den som en av fjorårets (`00) beste norske skiver.
Konsertrepertoaret har naturlig nok vært preget av materiale fra Jugend det siste året, men denne gangen var det en del nye låter som Salvatore ville teste på publikum. De nye låtene avslører antagelig at et nytt album er på trappene, og jeg må si det lover veldig bra.
Denne føyer seg pent inn i rekken av Salvatore konserter jeg vil huske med glede.
Soundet består i hovedsak av en monoton trommerytme, med små variasjoner som hele tiden øker i intesitet. Denne rytmen teppelegges av ekstreme samples, bass,- gitareksesser av den triste, vakre, melankolske og brutale sorten.
Til tross for monotonien er det umulig å stå i ro, er man åpen for det er det sikkert mulig å bli vugget inn i en transe billedlagt av Salvatore. For de er ekstremt billedlige i sitt musikalske uttrykk, og maler skurrete og vage landskaper som påvirker assosiasjonssenteret i hjernen. Tipper at dette hadde passet inn som en del av et eksperiment på Steiner-skolen.
Det er nok styrken til instrumentalmusikk, det er ingen som skal fortelle deg noe, man har muligheten til skape egne bilder. Salvatore har tidligere gjort konserter med vokalister som har trukket oppmerksomheten litt bort fra bandet. I den sammenheng vil jeg si at det er en styrke at de er uforutsigbare. Deres største styrke er dog følelsen jeg har av de er kompromissløse.
Det gjør at det er interessant å se dem neste gang også.
La oss håpe at McEntire blir værende i Chicago.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Robin Williamson - The Iron Stone

(ECM / Grappa)

Utrolige Robin Williamson og hans nye glade herrer med jazz på keltisk.

Flere:

Espers - Espers II
Paganus - Kalla