Øya 2010: Robyn

Et av Skandinavias største popnavn de siste ti årene blir bare bedre og bedre.

Det er nesten ikke til å tro at Robin Miriam Carlsson "bare" er fylt 31 år. For de av oss som vokste opp med listepop på 90-tallet, føles det nesten som at Robyn har vært med oss for alltid. Og ikke på en sånn klein "jeg skifter musikalsk ham og bytter ut kroppsdeler for å holde meg ung"-rutine lik Madonna og Kylie. Nei, Robyn er noe så sjeldent som en ekte popstjerne, som går til jobben daglig, er med i hele prosessen i tilblivelsen av nesten hver eneste låt, og har formet sitt eget image og stil siden starten.

Etter at Robyn startet sitt eget plateselskap Konichiwa i 2005 har dette blitt understreket ytterligere. På hovedscenen under Øya var det nettopp stjernen Robyn som skinte, og det til glede for en enorm mengde mennesker .Allsang stemningen satt løst, og i kontrast med The Flaming Lips konsert tidligere på dagen, tillot Robyn publikum å synge og klappe med til de ble både gule og blå.

Spesielt under radiohitene Fembot, Dancing on My Own og Röyksopp-utlånte Girl And The Robot, fikk publikum det de kom for. Og monitorene på siden av scenen var fylt opp med henrykte fans som gråt, danset og sang ustanselig fra start til ende. Hvor stort dette comebacket til Robyn med Body-Talk serien vil bli, er vanskelig å si, men at hun har skrevet seg inn i Skandinavisk pophistorie for alltid, er det ingen grunn til å tvile på etter dette året. Til det er hun alt for vanedannende, profesjonell og kommersielt genial.

Robyn er for øvrig annonsert å komme tilbake til Oslo å spille på Sentrum Scene 7. oktober, den konserten er allerede utsolgt.

Foto: Erik Moholdt for Øya / Øyafoto og Ellen Lund


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Atomic - Feet Music

(Jazzland Rec.)

Håker Flaten/Nilssen-Love imponerer og dominerer også denne gangen.

Flere:

Sgt. Petter - Monkey Tonk Matters
Geoff Berner - Whiskey Rabbi