Computer world

Legendariske Kraftwerk til Øyafestivalen.

Foto: presse

Düsseldorf-bandet Kraftwerk regnes som svært viktig for elektronisk musikk. Med et knippe klassikere på 70- og tidlig 80-tall, banet bandet veien, eller autobahn, for den elektroniske musikken som utover åtti- og nittitallet gjorde seg gjeldende på mange hold.

Album som Autobahn (1974), Trans-Europe Express (1977), The Man Machine (1978) og Computer World (1981) er alle regnet som klassiske, og det er disse som star i sentrum når grunnlegger Ralph Hütter (det eneste originalmedlemmet som fremdeles spiller i bandet) & Co skal presentere et utdrag fra sin katalog i 3D i Middelalderparken.

Ralf Hütter har, ifølge Øyas pressemelding, ansvaret for at Kraftwerk fortsatt blir sett på som all elektronisk popmusikks svært vitale og alltid like viktige grandonkler. Nylig klinte de til med åtte kvelder på museet Tate Modern i London. Her tok de utgangspunkt i å spille igjennom hele albumkatalogen, noe de tidligere har gjort i hjembyen.

Unikt popfenomen

Nå kommer bandet til Middelalderparken med høydepunkter fra store deler av karrieren, samt det samme spektakulære 3D-showet de hadde med seg i London. Øyafestivalen har nok sine ord i behold når de lover en konsert utenom det vanlige, og et etterspurt møte med et av verdens mest unike popfenomener.

Øya har hatt noen flotte slipp den siste tiden med navn som Rodriguez (sjekk for all del ut praktfulle Searching For Sugar Man, som går på kino nå) og psykedelisk flotte Tame Impala. Med Kraftwerk følger festivalen opp med nok en knallbooking. De klassiske skivene til tyskerne har fått fyldige omtaler her på huset, de finner du link til i høyre kolonne (eller ved å trykke på bandnavnet), verdt en sjekk.

Norske Cashmere Cat, i skjæringspunktet mellom hiphop og elektronika, ble forøvrig også sluppet av Øya i dag.

Headlineren Kraftwerk spiller i Middelalderparken fredag 9. august. Billettene (kun dagspass igjen) vil nok få bein å gå på. Det er garantert lurt å få ut fingeren hvis du har tenkt deg på Øya til sommeren.

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Flaming Lips - Yoshimi Battles the Pink Robots

(Warner Bros.)

The Flaming Lips bekjemper elektronikken, rosa roboter og andre demoner.

Flere:

Lalla Carlsen - Norges Revydronning
OutKast - Speakerboxxx/The Love Below