Bodø Hardcore Festival #13

Årabrot, Honningbarna og Torgny på plakaten til landets sjukeste festival.

Foto: Øyvind Rones

Den trettende utgaven av Bodø Hardcore Festival sparkes i gang førstkommende torsdag. Festivalen karakteriserer seg selv som landets sjukeste, uten at de begrunner dette noe særlig. Men det har kanskje noe med at festivalen er gratis, uten aldersgrense og med en flat struktur tuftet på punkens gjør-det-selv-ideologi.

Årets plakat toppes av støyende Årabrot, fremadstormende Honningbarna og ex-Amulet Torgny Amdam. I tillegg byr BHCF på navn som Monzano, Okkultokrati og Manna. Til tross for navnet begrenser ikke festivalen seg til noen bestemt musikksjanger. Begrepet "hardcore" henviser mer til den "harde kjerne", de som er kompromissløse i forhold til å stille opp gratis og gjøre ting selv.

Bodø Hardcore Festival har i løpet av sin tid presenter artister over et vidt spekter. Mount Eerie, Totalt Jävla Mörker, The (International) Noise Conspiracy, Tungtvann, Rockettothesky og Kråkesølv er noen av artistene fra en lang liste som siden slutten av nittitallet har stilt opp gratis i Bodø.

Årets festival går av stabelen over tre kvelder denne uka på Sinus i Nordlandshovedstaden - og dette er programmet:

Torsdag 25. november
Dilillis
IHAB
Eline Thorp
Captain Obvious
Sweetums

Fredag 26. november
Honningbarna
Manna
Sinnssyk Ugle
Nagel
Surfers Lingo

Lørdag 27. november
Årabrot
Torgny
Monzano
Okkultokrati
Aristillus
Gabriel

Mer om artister og spilletider finner du på Bodø Hardcore Festival sin HJEMMESIDE.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Deportees - Under the Pavement - The Beach

(Virgin)

Ganske så uforstyrra av sine mange lån presenterer den svenske kvartetten eit popmelodisk millionoverskot få gjer dei etter.

Flere:

Tord Gustavsen Trio - Being There
Pink Mountaintops - Outside Love