Huset Ved Sjøen Førfest, Revolver 26. november 2010

Huset Ved Sjøen-festivalen ble presentert i kjelleren på Revolver, men selve festivalen finner sted på et storslått gresk tempel på Nesodden.

Tekst: Erlend Haddeland
Foto: Sara Angelica Spilling


Fredag kveld var det duket for ”oppakking” av festivalen som går under navnet Huset Ved Sjøen. Einar Stray og Synne Øverland er hjernene bak festivalen som sparkes i gang 11. juni neste år. Det hele forgår på det greske tempelet Villa Miramare på Nesodden, som feirer 100-års jubileum i 2011.

På scenen på Revolver åpnet Jonas Alaska kvelden. Med sin kassegitar og munnspill, tydelig inspirert av sitt store idol Bob Dylan, leverte Alaska en solid opptreden. Låtene varierer fra det lystige til det rolige, og sammen med bandet skapte Alaska en varm stemning i kjelleren. Spesielt Aberdeen viser hvilke kvaliteter som bor i singer-songwriteren.

Tidligere nevnte Einar Stray, som kommer rett fra innspillingen av debutalbumet sitt, fikk æren av å avslutte kvelden. Med et band i særklasse i ryggen, med blant annet fiolin og cello, skapte Stray et mektig lydbilde. Hans lett gjenkjennelige basstemme, kombinert med lekne arrangementer, gjør Einar Stray til en særegen artist. Noe han også fikk vist i kveld. Stemningen var stor blant de snaut hundre som hadde tatt turen til Revolver i kveld.

Selve festivalen i sommer vil bestå av totalt ni konserter, fordelt på tre scener. Det hele skjer på én dag. Scenene som tas i bruk vitner om at Huset Ved Sjøen-festivalen ikke er som andre festivaler. Deltakerne vil få oppleve artistene opptre fra tempelets badehus, ei brygge - og på vannet! Festivalen er herved pakket opp, og det med stil.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Motörhead - Inferno

(SPV)

De gamle er ikke bare eldst. De er også råest, mest grisete og aller tøffest.

Flere:

The Boy Least Likely To - The Law of the Playground
Leonard Cohen - Live at the Isle of Wight 1970