The Black Keys til Øya

Ohio-duoen gjør sin eneste konsert i Norge i 2012 på Øyafestivalen fredag 10. august.

Foto: www.theblackkeys.com

En utsolgt Øyafestival (5-dagers pass) slapp i dag nyheten om at The Black Keys er klar for Enga fredag 10. august. I stimen av gode nyheter fra Øya i det siste, spørs det ikke om dette er blant de aller beste fra en festival i kraftig medvind.

Med bookingen av The Black Keys ser vi nå så definitivt konturene av et knallsterkt program på Øya i august, noe mange andre også har gjort med utsolgt festival som resultat. Selv om 5-dagers passa er borte, er det likevel dagspass for alle dager igjen. Disse vil nok forsvinne raskt, så her er det bare å bestemme seg i en fei, hvis du har tenkt deg på årets Øyafestival.

El Camino

Fjorårets El Camino var en ny lykkepille av et album (nr. 7 i rekken) fra Dan Auerbach og Patrick Carney og bandet de fronter sammen, The Black Keys. Oppfølgeren til mesterlige Brothers (2010) har ført The Black Keys ut fra svette små klubber og inn i rockens førstedivisjon med headlinerstatus på store festivaler på begge sider av Atlanteren. Mange har forsøkt å få kloa i et av de ypperste banda på veien i øyeblikket, Øya fikk tilslag, og dermed er det bare å krysse av 10. august i kalenderen.

På høyden

Med blues i blodet, soul i stemmen, fargerik psykedelia på baklomma og et herlig driv i ryggmargen, har Ohio-duoen brukt tid og en rekke album til å komme dit de er nå. Videoen til første singel fra El Camino, Lonely Boy, ble sluppet i oktober og er snart sett 9 millioner ganger på YouTube. Det illustrerer godt det gjennombruddet The Black Keys nå har fått. Og dét med duoens to siste og ikke minst beste skiver, dermed er det et band (forsterket til kvartett på scenen) på høyden av karrieren vi får oppleve på Enga i august.

Booking- og festivalsjef Claes Olsen uttaler på Øyas hjemmesider at The Black Keys på Øyafestivalens største scene fort kan bli årets konsert i Norge i 2012 - en spådom vi deler til fulle.

Årets hittil beste norske bookingslipp - i alle fall for de som liker rock? Uten tvil!


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Jon Faukstad & Per Sæmund Bjørkum - Konsert På Kleppe

(JPS)

Tradisjonsmusikk med kontinental sving illustrerer folkets eget kulturuttrykk.

Flere:

Gluecifer - Basement Apes
Sonny Simmons - The Traveller