Allsidig vårprogram for Nasjonal Jazzscene

Det nye jazzåret er i gang på Karl Johan, og Norsk Jazzforums største scene kan skilte med en fyldig kalender.

Godt og vel en uke har gått siden dørene igjen åpnet etter nyttårsdvalen hos Nasjonal Jazzscene, som holder hus på Victoria, vis à vis Spikersuppa. Publikum kjenner sin besøkelsestid allerede, og for den akustiske jazzentusiast er det mye godt i vente.

Foruten de faste konsertseriene Sessions, hvor en profilert musiker hver mandag i en måned får prøve ut selvvalgte konstellasjoner, og Uhørt, hvor tirsdagskvelden vies band fra de forskjellige konservatoriene, fylles de resterende ukedagene flittig opp av aktuell musikk fra inn- og utland. Ikke minst er dette et hyppig åsted for plateslipp.

Årets første som sådan finner sted førstkommende lørdag, hvor Ola Kvernberg slipper sin andre plate under eget navn, Folk, også denne gang som trio med Raknes/Nylander og på Jazzland Records. Påfølgende torsdag er det nettopp Jazzlands overhode Bugge Wesseltofts tur til å markere slippet av sin egen plate. Hans røde tråd med titler på "-ing" fortsetter med soloplaten Playing, og kvelden deles med islandske K Trio.

Mellom disse konsertene vil altså Morten Qvenild opptre som månedens mandagsmusiker, og tirsdag er det trioen Hijack fra konsevatoriet i Trondheim som slippes løs som ukens Uhørt.

Onsdag kommer den svenske bassisten og komponisten Torbjörn Zetterberg med sin Hot Five, etter sist å ha gjestet Victoria under fjorårets Oslojazz. Den gang fremførte kvintetten de to siste platene, Krissvit og Skildrar Kvinnans Kamp, som to selvstendige suiter. Komponert kammerjazz blir det også to dager senere, når saxofonist Frøy Aagre fremfører sin musikk sammen med sitt faste band. Hun har tidligere jobbet utenlands på egenhånd, og nå beveger også denne kvartetten seg utenfor landets grenser, med jobber i England, Frankrike og Japan.

Både Aagre, Zetterberg, Wesseltoft og Kvernberg inngår i turneprogrammet for Vinterjazz, Norsk Jazzforums konsertsatsning utenfor sommersesongen. Med i dette programmet finner vi også Elephant9, en tilbakeskuende orgeltrio som revitaliserer syttitallets powerfusion, ledet an av Ståle Storløkken, og som neste lørdag avslutter neste ukes program på Victoria.

Det er med andre ord mangt å få med seg om man tar turen innom Nasjonal Jazzscenes lokaler i Oslo, og jeg kan med sikkerhet love at det er mer snadder i vente.

Mer på www.nasjonaljazzscene.no/program


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ping - Discotheque of Darkness

(Luftwaffel)

Idéene har åpenbart flommet som melk ut av en bristende Dagros! En moderne norsk klassiker?

Flere:

Bon Iver - Bon Iver, Bon Iver
Jack White - Blunderbuss