Ulver til Bergen

Bergenfest har ryddet plass til livesensasjonen Ulver. The Very Best og Dave Cloud også meldt klare for festivalen.

Foto: Christian Roth Christensen

Bergenfest meldte at de var ferdig med bookingen noen uker tilbake, men har funnet plass til flere navn. Med Ulver, Dave Cloud og The Very Best et allerede sterkt program har nå blitt ennå sterkere, og det blir spennende å se hvilke andre norske festivaler som klarer å matche det Bergen byr på i overgangen april-mai.

Mørkemannsbandet Ulver har vært et rent studioprosjekt de siste femten årene, men i fjor begynte Ulver å gjøre konserter, til manges store glede. Her på huset rapporterte Øyvind Rones i entusiastiske ordelag, etter en konsert på smukke Parkteatret noen uker tilbake. Vi sakser:

”At Ulver plutselig bestemte seg for å bli et liveband er kanskje en av de beste idéene i norsk musikk noensinne”.

” Det er unektelig popmusikk det man får her, det er bare veldig, veldig mørkt. Det hviler en estetikk over det hele som er svøpt både i metall og klassisk, og et usedvanlig skarpt øye for detaljer, som er gjør Ulver til noe helt unikt.”

Ulver spiller på Logen Teater 28. april.

Tidligere denne uken meldte også Begrenfest at Dave Cloud & the Gospel of Power ble en del av programmet på overtid. Dave Cloud huskes av denne penn for en eksplosiv og grisete konsert på Blårock, da veteranen og hans tighte backingband – autoritært ledet av Lambchops Matt Swanson - var en del av programmet på hyggelige Rockfest 2008.

Nashvilles stor kulthelt har fått en ny vår de siste årene, og sier selv at det hele begynte etter en konsert i Bergen i 2006. De siste årene har vi fått to plater, og en ny er på trappa om ikke lenge. Der er det mulig å blant annet høre en spesiell versjon av shanty-klassikeren What Should We Do With A Drunken Sailor, som er spilt inn på et hotellrom på Radisson Hotel Norge sammen med Storm Weather Shanty Choir, i en ledig stund under Bergenfest 2008!The Very Best er også klar for Bergen. Bandet spilte på Roskilde og Øya i fjor, og fikk med Warm Heart of Africa (2009) gnistrende tilbakemeldinger og varme smil fra de danseglade. Intet unntak her på huset, der bandets sjanger- og grenseløse musikk ble belønnet med en blank femmer.

Bergenfest 2010 sikter høyt med et program de fleste norske festivalene skal slite med å matche. På plakaten finner vi også Lou Reed, New York Dolls, The Residents, Don Mclean, Thåström, Serena Maneesh, Akron/Family, Slim Cessna's Auto Club (anbefalt av Th’ Legendary Shack*Shakers, vissnok ennå drøyere - kan bli fantastisk moro!) Dengue Fever, Kvelertak, Susanna and the Magical Orchestra og The Megaphonic Thrift, navn som sammen med flere viser at festivalen i vest har gjort en solid jobb med bookingen i år.

Bergenfest går av staben mellom 27.april og 2.mai. Mer om programmet finner du her.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


OutKast - Speakerboxxx/The Love Below

(Arista / BMG)

Gutta fra sørstatssumpen er tilbake med sin overjordiske blanding av southern rap og sexy funk.

Flere:

Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby.
The Gin & Tonic Youth - New Times