8 kjappe: Kollwitz

Hva er forskjellen på Kråkesølv og Mariah Carey? Vi har snakket med det by:Larm-aktuelle Bodø-bandet Kollwitz.

Navn: Kollwitz
Startet: 2006
Meritter:
- Slipper debutalbumet Like Iron I Rust på Fysisk Format 22. februar

Hva betyr by:Larm for dere som artister?

Først og fremst bare at vi får spille to konserter, forhåpentligvis for en del folk som ikke ville sjekket oss ut andre steder. Vi er mindre interessert i bransjedelen av by:Larm.

Hvilken betydning ville det hatt for dere å "slå gjennom" på by:Larm?

Det vi holder på med er nok såpass smalt at det ikke er en realistisk situasjon, og vi har ingen målsetning om ”slå gjennom” i den tradisjonelle kommersielle betydningen. Med det sagt vil vi selvsagt bli lagt merke til og nå ut til flest mulig, så hvis by:Larm kan hjelpe oss med det er det jo fint.

Hvordan ser dere på tilstanden til norsk musikk anno 2010?

Mye bra, særlig fra distriktene. Hjembyen vår Bodø er jo veldig oppegående. Mange bra metallband rundt i landet. Det er en spennende tid, der det vi ser nå kan enten være begynnelsen på en stor omveltning, eller bare nok et eksempel på at det moderne samfunn, her representert ved platebransjen, internaliserer og uskadeliggjør all motstand.

Hva er holdningen deres til ulovlig nedlastning og hvordan ser dere på en fremtid som plateartister?

Vi er 100% i mot kriminalisering av folk fordi de bruker internett, og generelt positiv til mer fri fordeling av alt i samfunnet. Håper dog at flest mulig gidder å kjøpe platen vår, ikke minst på grunn av den fantastiske artworken signert Johannes Høie og Knut-Erik Øverjord.

Hva er deres tanker om støtteordningene som finnes til norsk musikkliv per i dag? Hva er bra, hva kan bli bedre?

Dette er veldig både òg. Vi har mange gode støtteordninger i Norge, og er man så heldig å komme fra en liten men økonomisk oppegående kommune kan man få mye støtte der også. I Bodø er det gratis øvingslokaler, og kommunen gir ofte økonomisk støtte til kulturelle tiltak. Når det gjelder statlige støtteordninger er de også bra, men vi synes kanskje at de ofte favoriserer de som allerede har mye. Frifond er jo nydelig.

Hva er deres oppfatning av forholdet mellom hva kritikere likere og hva publikum kjøper?

Det varierer ut fra hva det er slags artist og hvilket publikum de henvender seg til. Tror ikke det spiller veldig stor rolle hva anmeldere sier om Mariah Carey, men kanskje særlig for band som strever både etter kunstnerisk kvalitet og å henvende seg bredt kan det nok ha ganske mye å si. Kråkesølv er vel muligens et godt eksempel på det.

Hvilket band drømmer du/dere om å varme opp for?

Nick Cave and The Bad Seeds, eventuelt Grinderman.

Hvilke håp og drømmer har du/dere for 2010?

At det går bra med debutplata vår, at vi får spilt mye live og at vi lager mye ny musikk.


comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo