The Colors Turned Red fyller 25

- De spiser a-ha til frokost, skrev Torgrim Eggen (BEAT) om haugesundbandets debutalbum i 1988. 25 år senere remastres og gjenutgis The Colors Turned Red på vinyl.

Relaterte sider:

The Colors Turned Red

Haugesundbandet The Colors Turned Red ga i 1988 ut det som fortsatt står igjen som en av norsk musikks aller beste debutplater. Ved utgivelsen av det selvtitulerte debutalbumet i 1988 mente Ketil Rolness (den gang i Nye Takter) at Colors var «det beste norske bandet på engelsk», og Torgrim Eggen i BEAT flesket til med utsagnet «De spiser a-ha til frokost»! Salgstallene var, etter datidens standard, ganske hyggelige, men likevel langt unna ambisjonsnivået til de superambisiøse haugesundgutta, og bare et halvt år senere var bandet oppløst og borte.

Nå har The Colors Turned Red funnet sammen igjen, for første gang siden 2006, da bandet hadde et lite comeback med (den ikke like gode) oppfølgerplata All The Way Up. I forbindelse med reutgivelsen av debuten legger bandet ut på en miniturné der de skal spille albumet kronologisk og i sin helhet. Første konsert er 12. april på Martinique i Stavanger. Deretter står blant annet både hjemmebanen Høvleriet i Haugesund og Mono i Oslo på programmet.

Det selvtitulerte albumet, fylt av refrengsterke poplåter, har siden originalutgivelsen vært beskjemmet med en ikke altfor god lyd, og derfor er det en etterlengtet remastring som nå endelig er på plass. Omslaget får seg også et lite løft, og vil komme med gatefold-sleeve. I tillegg vil det følge med en cd-versjon av plata til de som investerer i LP-utgaven, som lydmessig låter betraktelig bedre enn originalen fra 1988.

På vegne av alle som er glade i god popmusikk vil undertegnede rette en takk til det ennå nokså ferske plateselskapet Made In Haugesund, som står bak denne juvelen av en reutgivelse.

The Colors Turned Red slippes på vinyl/nedlasting/strømming 10. april. Albumet distribueres via Diger/Musikkoperatørene. Vi byr selvsagt på en smakebit på tampen, mens vi gleder oss til sommeren (som i år selvsagt starter i april).

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Throw Me the Statue - Moonbeams

(Secretly Canadian)

Secretly Canadian snappet opp Throw Me the Statue og gav ut debutplaten på nytt. Det vitner om god dømmekraft.

Flere:

Motif - Expansion
Joe Henry - Tiny Voices