Next Life lydsetter filmklassiker

Et høydepunkt under årets Øya-kino blir når Next Life skal lydsette avant-garde klassikeren Gullalderen av Luis Buñuel

Forvirrende er vel en fellesbenevelse som kan brukes om både den spanske filmskaperen Luis Buñuel og Oslo-gruppen Next Lifes´ kunstneriske ambisjoner. Og tirsdag 11. august krysser de to sine veier under den tradisjonelle stumfilm-konserten på Øya-kino.

Gullalderen som først ble lansert i 1930 regnes som en av Luis Buñuels fremste verk, og er en surrealistisk prøvelse selv den dag i dag. Den er etterfølger av den filmen knapt et moderne kunstverk har unnlatt å la seg inspirere av; Den Andalusiske Hund- et skaperverk Buñuel skapte sammen med maleren Salvador Dalí.

Gullalderen er i sin majestetiske fremtoning et eksempel på avant-gardistenes unike skaperkraft i en tid hvor drøm, surrealisme og psykoanalyse ble parret med toneangivende filmteknikker. En stilmåte som Buñuel og mange av hans samtidige dyrket både som kunst og livsstil, og som fulgte han gjennom karrieren i større eller mindre grad.

Under Øya-kino er det tv-spill-entusiastene i Next Life som får prøve seg mot dette eksentriske skaperverket, og det vil sannsynligvis gi store rom til utfoldelse både fra artister og publikum.

Filmen vises på Eldorado kino tirsdag 11. august klokken 18:30, og billetter er i salg hos Filmweb og på Oslo kinoene.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


William Hut - Versus the End of Fashion Park

(Banana Party)

Du verden så treffsikker han er i sin melodiførsel, denne vemodige vestlending.

Flere:

Broken Records - Until the Earth Begins to Part
Grey de Lisle - The Graceful Ghost