Opptakt: Like Rats From a Sinking Ship

Finn ut hva At The Drive-In, The Mars Volta, Death Cab For Cutie, The Locust og Like Rats From A Sinking Ship har til felles. Vi besøkte sistnevnte under innspillingen av deres debutalbum.

Foto: Øyvind Rones (klikk på bildet for tilgang til galleri)

OPPTAKT #2
ARTIST: LIKE RATS FROM A SINKING SHIP (REMI SEMSHAUG LANGSETH, TONY GONZALEZ FREDRIKSEN, TIMO SILVOLA)
AKTUELL: DEBUTALBUM UTE FEBRUAR/MARS 2011
TITTEL: WE GET ALONG LIKE A HOUSE ON FIRE
STUDIO: ATHLETIC SOUND, HALDEN, OKTOBER 2010
PRODUSENT: ALEX NEWPORT


Superprodusenter både her og der har tatt for seg norske artister de siste årene, vi har til og med fått oss et par superprodusenter selv. Men for Alex Newport er det første gangen han jobber med et norsk band, og da falt valget på Like Rats From A Sinking Ship for den kresne produsenten. Tidligere har han produsert At The Drive-Ins In/Casino/Out, The Locusts New Erections og den legendariske Tremulant EP av The Mars Volta, for å nevne noe.

Men nå er det altså våre egne Like Rats From A Sinking Ship han samarbeider med, og han dro i den forbindelse den lange veien fra New York til Halden for å spille inn debutalbumet til hardcorebandet i legendariske Athletic Sound.

- Jeg trodde faktisk studioet var i Oslo, begynner Newport og har innsett at Halden ikke akkurat er verdens navle. Han sitter på trappen utenfor studioet og ser seg rundt når han sier det, og begynner å le.

- Remi tok kontakt med meg og jeg fikk høre det de hadde gjort fra før, og den første EPen deres er jo fantastisk.

I studio er tonen god og alle parter melder om et knallbra samarbeid, og ikke minst et som får tydelige resultater. Og selv om man er stjerneprodusent, så betyr det på ingen måte at det er snakk om overprodusering.

- The best production is the production you don’t hear.

Newport jobber i detaljene, og jobber med å hjelpe bandet fange energien de har live. Dynamikken og variasjonen gjør jobben møysommelig.

Bandet selv fikk et litt halvveis førsteinntrykk da de hentet han på flyplassen.

- Han var veldig sløv, men det var vel mest jetlag som gjorde det. Vi forandret kjapt mening, forklarer trommis Timo Silvola og vokalist Remi Semshaug Langseth mens gitarist Tony Gonzalez Fredriksen er i underetasjen for å spille inn gitarer.

Man kaster ikke bort tid når man er i studio altså.

- Vi jobber til vi er helt kokt da, så selv om det er mye usaklig og tulling her, så får vi gjort ting, forklarer de to.

- Han passer virkelig inn med alle elementene av bandet vårt, både når det gjelder musikk og humor.

- Det er også litt absurd å høre han kommentere at Cedric (Bixler-Zavala, At The Drive-In/The Mars Volta, journ.anm.) pleier å gjøre ditt og datt med gitaren, som innspillingstips til hvordan vi kan gjøre det, sier Langseth og rister omtrent på hodet i forfjamselse.

Albumet kommer til å bestå av ni låter, hvorav en av de kommer til å passere timinuttersmerket. Det er altså ikke snakk om et standard hardcoreband dette.

- Vi føler oss ikke så veldig hardcore, sier Langseth og synes helt klart at dette med sjanger er litt vanskelig.

- Det er som å bli slått i bakhodet med en elektronisk slegge, forklarer de.

Hva en elektronisk slegge er aner jeg ikke, men det gir nok absolutt de rette assosiasjonene når det gjelder dette bandet.

Platen spilles inn på gamlemåten, og når Newport skal tilbake til New York for å mikse og få albumet ferdigstilt, så er det ikke helt uproblematisk.

- Tapene tåler ikke sikkerhetssjekken på flyplassene, de blir ødelagt av det, så jeg har lært meg å se etter de gamle vaktene når jeg skal sjekkes, forklarer Newport og må le litt av hvor rar problemstillingen er.

Men bekymret virker han ikke. På noe som helst område. Noe som vel burde love bra for både plate og mental helse.


comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo