The Strange Boys, Funhouse 7. august

Varmt, klamt og riktig så hyggelig da The Strange Boys fra Austin gjestet hovedstaden.

Foto: Bjørn Hammershaug. Flere bilder ligger i galleriet.

Det er egentlig ganske få band som passer til å spille på et sted som Funhouse. Trangt, klamt, varmt, og ikke minst et helt håpløst lokale dersom det kommer særlig mer enn 50 mennesker. Men for noen band, si for eksempel The Strange Boys, så er det kanskje den optimale settingen. Det kom heldigvis ikke stort mangle flere enn de 50, slik at man slapp kaostilstander slik som for eksempel da King Khan & The BBQ Show gjestet morohuset i januar.

The Strange Boys har nylig gitt ut debuten The Strange Boys And Girls Club som har fått rosende omtaler fra alle kanter, også her på groove. Og det er kanskje ikke så rart, det er uimotståelig på beste vindskeive måte. De går litt i fotsporene til band som The Black Lips, som på svært lik måte bruker seksti- og syttitallsrock som gjennomgående inspirasjonskilde, og sper på med country, humor og en vokal som kanskje ikke fremstod like sløv og apatisk som på skive når de spilte live, men like fullt et studium i seg selv.

Men det er samtidig grenser for hvor langt de greier å strekke låter som dette ut og samtidig få det til å høres interessant ut. Låter som To Turn a Tune or Two og Heard You Wanna Beat Me Up er det uansett vanskelig å forholde seg likegyldig til, selv om det meste som blir levert før og etter er bygd opp på nesten identisk måte.

Bandet, med unntak av vokalist/gitarist Ryan Sambol, har også et stykke å gå når det gjelder karisma. Et par av de andre så rett og slett misfornøyde ut, men det kan vel nesten være det samme når en herremann som Sambol står ved siden av og stjeler all oppmerksomheten.

Selv om The Strange Boys kanskje har ting som skurrer litt her og der, så var det en flott konsert. De er latterlig unge og kommer til å gjøre et utall konserter i nærmeste fremtid, spille inn enda en fest av en skive, og komme tilbake til Oslo om et år eller to, mest sannsynlig på Blå, og levere en av årets konserter det året. Så sånn er det med den saken, det er bare å begynne å glede seg med en gang!comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Weeping Willows - Into the Light

(Grandcentral Records)

Weeping Willows leverer et fjellstøtt popalbum, uten en eneste svak låt.

Flere:

Cornelius - Point
Diverse artister - Money Will Ruin Everything 2