Konsert: Entombed

Hulen, Bergen 27. november 2003

NoPlaceToHide er for de fleste et noe ubeskrevet blad i norsk musikkliv. Tønsbergbandet har imidlertid holdt det gående en god stund, og debuterte på midten av 90-tallet med den ganske så framifrå platen Vergangenheit, med assistanse fra bl.a eks-seigmann Alek Møklebust. Grunnen til at jeg åpner en konsertanmeldelse med en såpass nitid beskrivelse av oppvarmingsbandet er at de virkelig leverte varene da de gikk på scenen i en halvfull Hule. Etter en litt famlende start tryllet bandet frem en rekke perler fra både debuten og den nyeste utgivelsen, og leverte et stramt trashsett som gjorde svært så godt inntrykk både på undertegnede og et etterhvert voksende publikum. Den trasha, utrolig tette og råe metallen NPTH disket opp med fungerte fint som oppvarming til kveldens svenske hovedband, rockerne i Entombed. Det tok en stund før bandet kom i gang, etter at et av medlemmene klarte å rote seg vekk i den sydende storbyen på andre siden av Nygårdshøyden.

Når de så først entret scenen gjorde de det imidlertid med stil, og til stor begeistring for et scenegulv som etterhvert ble betraktelig mye fullere og mer entusiastisk enn tidligere på kvelden. En doom-aktig åpning med plenty av kunstig tåke og tunge basstrommer satte et godt startskudd for en svært så velspilt opptreden. Bandet disket opp med låter fra en etter hvert solid diskografi, uten at det var merkbart lagt vekt på noen enkeltplate. Bandets solide vokalinnsats formidlet via fire mikrofoner passet godt sammen med støyen fra gitarseksjonen, jevnt drevet fremover av tyngdepunkt og trommeslagerens presise og gjennomførte spill. Fansen virket mer enn fornøyd, og taktfast småslåssing foran scenekanten vitnet om at bandet leverte det de hadde kommet for å gjøre.

Etter mer enn en time med heftig tungrock ble det imidlertid litt i meste laget for denne anmelder, som tok lua og gikk 01.20, og forlot en Hule som var mer enn fornøyd med måten Entombed nok en gang hadde beviste svensk tungrocks hegemoni i nordisk rock. Men NoPlaceToHide er kanskje den nye vinen?comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Sonny Simmons - The Traveller

(Jazzaway)

Første del av en trilogi med Simmons. På norsk label med norske musikere. Uhyre spennende.

Flere:

Diverse artister - Song of America
Kollwitz - Like Iron I Rust