Fint i sørvest

Egersund visefestival med sterke navn i skyggen av de store sommerfestivalene, André Herman Düne og I Was a King på programmet.

Lille og vitale Egersund visefestival fylte femten år i fjor, men hviler ikke på laurbærene av den grunn. 2-4. juli braker det løs med nok en festival, og årets utgave byr på et spenn fra rustne Ole Paus til spenstig indie og fuzzpop fra hjemmefavoritten I Was a King, og jaggu kommer pappaen til løsslupne Danielson Famile - Lenny Smith - tilbake til sørvestlandet i sommer.

Artister bekreftet så langt:

Stanley Brinks
- Franske André Herman Düne har spilt i Egersund flere ganger tidligere både med og uten skranglesjarmerende Herman Düne, og han er tilbake igjen i år. Denne gang under navnet Stanley Brinks.

Lenny Smith
- Pappaen til Danielson Famile. Her på groove er han beskrevet slik: "Far Lenny er en visesanger av den gode gamle typen som ikke legger skjul på sin kristne tro, men hans universelle og tidløse viser passer like godt for både troende, tvilere og frafalne."

Flying Shoes
- Vitalt sideprosjekt til plateaktuelle Helldorado. Løsere snipp og flere countrytoner fra Dag Vagle & Co i denne tappingen. Svært bra er det også!

I Was a King (bildet)
- Hjemmehåpet burde ikke trenge noen nærmere presentasjon, men for de som ennå ikke har fått det med seg er det greit å fastslå at Frode Strømstad og hans medsammensvorne står bak et av årets fineste fuzza popalbum. Stømstad er forøvrig ansvarlig for bookingen på Grand-kjelleren, festivalens indiescene.

Jackie Leven
- Med fortid i sagnomsuste Doll By Doll, er det nok likevel som soloartist de fleste kjenner denne røslige skotten. Med keltisk soul i blodet pleier Leven å levere ytterst flotte konserter, der singer/songwriteren (og Liverpool-supporteren) formelig øser fra sitt rikholdige repertoar.

Hole in the Wall
- Legendarisk countryrock-band fra Bergen som ble startet opp så langt tilbake som 1971. Har ligget i dvale, men vekkes nå til liv igjen i Egersund.

Bergen Mandolinband
- Med platen Lang veg til Tysvær har bandet fått tildels strålende kritikk, blandt annet her på groove der en duggfrisk penn i vest konkluderte: "Det er beint fram ikkje kvar dag at melankolien og sentimentaliteten kjem drivande i like friske former som når Bergen Mandolinband strammar strengene og sender det meste som minner om pretensjonar åt pises."

I tillegg finner vi fortjent kritikerroste Stein Torleif Bjella, roste The Fishermen Three (5/7 på groove), Tønes (også han rost for sin siste skive), Ole Paus og Lady Moscow blandt artistene som er klar for Egersund Visefestival 2-4. juli.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Modern Lovers - Modern Lovers

(Beserkley / Sanctuary)

Tidlegare i år runda Jonathan Richman 60 år. I sin ungdom effektuerte han nokre rock'n roll grep som framleis er like verknadsfulle.

Flere:

Side Brok - Høge Brelle
Erlend Ropstad - Hva om det ikke er sånn som du tror at det er