Rock Mot Rus i 28

Norges eldste musikkfestival går av staben kommende helg med Dead by April og John Olav Nilsen og Gjengen øverst på plakaten.

Fotos: Bjørnar Håland

Med svenske Dead by April og John Olav Nilsen og Gjengen som headlinere, samt navn som Kråkesølv, Joddski, Turdus Musicus, Jaa9 & Onkl P, Moddi, Cyaneed, Purified in Blood og kinesiske Tookoo på plakaten, arrangeres den 28. utgaven av Rock Mot Rus førstkommende helg. Festivalen på Andenes i Nordland er, ved siden av Fjellparkfestivalen i Flekkefjord, Norges eldste, og byr som vanlig på et program der etablerte navn og nykommere går hånd i hånd. Arrangementet i Idrettshallen på Andenes er uten aldersgrense og rusfri.

Rock Mot Rus har i løpet av årene hatt store navn som a-ha, Turboneger, Dimmu Borgir, My Midnight Creeps, Sivert Høyem, Tungtvann og Gåte på plakaten. Det er likevel rockemønstringen med stort sett nordnorske, unge og uetablerte band/artister - som konkurrerer om heder, ære og en pris på 10.000 kroner - som skiller festivalen fra de andre i den norske floraen.

Festivalen har vært springbrett for mange i dag etablerte navn. Sivert Høyem startet for eksempel sin karriere som amatør under festivalen på Andenes, der han møtte de andre medlemmene som senere dannet bandet Abbeys Adoption, forløperen til Madrugada.

Årets rockemønstring består av 57 unge og uetablerte navn, som hver får 15 minutter på seg til å overbevise juryen om at akkurat de fortjener å vinne. Dette maratonprogrammet, på 14 timer, strekker seg gjennom hele natten på første festivaldag.

Før og dagen etter spiller de etablerte.

Mer om programmet på festivalens hjemmeside.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Tom Middleton & Diverse artister - The Sound Of The Cosmos

(Hooj Choons Ltd.)

Hvis du bare skal kjøpe én miksskive i år er Tom Middletons rundreise i house og chillout i løpet tre CDer det rette valget.

Flere:

Death By Unga Bunga - Juvenile Jungle
Fire! - You Liked Me Five Minutes Ago