Turn on, tune in, drone out

The Black Angels blant artistene som gjør Øya-programmet i Middelalderparken komplett.

Øyafestivalen slapp i dag de ti siste navna som gjør programmet i Middelalderparken komplett. Tidenes Øya-program blir med det ennå fyldigere og bedre, ikke minst fordi Austin-bandet The Black Angels kommer til Norge for aller første gang.

The Black Angels debuterte i 2006 med råsterke Passover, et album som trekker tråder fra Velvet Underground, The Stooges og 13th Floor Elevators, sneier innom The Gun Club, Jesus & Mary Chain og Spacemen 3, og ender - med en høyst personlig støyende signatur - opp på slagmarken et sted mellom Texas, Vietnam og Irak. Vi snakker med andre ord om temmelig mørke saker, der musikk og tematikk tar et slags utgangspunkt i '69, året hippiedrømmen brast i blod, napalm og dårlig syre.

De svarte englene siterer Edvard Munch i coveret på sin debut, og da er det vel på tide at det überfete bandet - som har en nesten like god oppfølger i sin katalog - endelig kommer til Norge og Middelalderparken, hvor de spiller torsdag 12. august. Det er forøvrig verdt å nevne at The Black Angels også har samarbeidet med en av sine største inspirasjonskilder, Roky Erickson, etter at han stablet seg på beina for noen år siden.

Det siste slippet består ellers av hipsterne i Yeasayer, finske Rubik, ex-Amulet Torgny Knutson Amdam, den underkjente powerpoperen Kenneth Ishak, trønderkollektivet Youth Pictures of Florence Henderson, Thom Hell, Oslo Ess, Wadruna og Die Antwoord fra Sør-Afrika.

Mye fint selvsagt, men det er nå likevel The Black Angels som får frem det bredeste smilet og de sterkeste vibbene. Her er noen smakebiter på hva vi har i vente:
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ghostface Killah - Bulletproof Wallets

(Epic)

En gang i tiden var Wu-Tang banebrytende. Dømmer man ut fra GFKs nye plate har de gått over til å lage helt vanlig, rett fram jævlig bra musikk.

Flere:

Paul Weller - Catch-Flame: Live at The Alexandra Palace
Jaga Jazzist - One-Armed Bandit