Intervju: Izakaya Heartbeat

Vi møtte rockeorkesteret Izakaya Heartbeat i skogen, og tok de med oss enda lengre ut i skogen for å bli litt bedre kjent med bandet.

Foto: Øyvind Rones

Far From Tellus, Laconic Zero, Radio9, Mindy Misty, Star Bug, Le Corbeau, Serena Maneesh, Epikurs Euforie, Riot Dogs, Donjon Doxy, Des Monstres, Hoja, The Soft Rebels, Burning Motherfuckers. Denne ganske lite beskjedne listen over band som opererer/har operert i Oslos mangfoldige rockeundergrunn er alle tilknyttet Izakaya Heartbeat på ett eller annet vis. Det som begynte som et soloprosjekt for Christian Larsen har altså utviklet seg til å bli et seksmannsband, og debuten er rett rundt hjørnet.

Groove var på plass under årets utgave av Norges mest sjarmerende festival, Audunbakken, midt i Hedmarkens skoger, hvor Izakaya Heartbeat var et av de flere flotte navnene på plakaten. Og akkurat som vi ikke var nok langt ut i skogen, fulgte jeg bandet ned første skogssti enda lengre inn i granskauen for å slå av en liten prat.

Izakaya Heartbeat er jo et ganske ferskt navn. Hva er historien bak bandet?

- Det er egentlig venner og bekjente fra ganske langt tilbake, så det har bare gått naturlig. Det begynte jo som et soloprosjekt, og jeg hadde laget et knippe sanger og lurte på om Kenneth hadde lyst til å hjelpe med trommer. Vi bestemte oss for å gjøre et så profesjonelt som mulig opptak. Hadde aldri bestemte tanker om å danne band, det har bare kommet som en naturlig progresjon av hvordan ting har utviklet seg.

Det er også veldig representativt for hvordan musikkmiljøet i Oslo er – det er nesten slik at alle kjenner alle og man hjelper hverandre der man kan.

- Det er svært mye bra i oslo, det begynner virkelig å ta seg opp. Det er jo en liten by, og alle kjenner hverandre. Man har bekjente i mange forskjellige miljøer, og leirene blandes ofte. Vi er jo mange som driver plateselskaper også, og sånn sett er vi jo priviligerte siden vi jo har to plateselskaper innad i vårt band – Yellow Electric Sun Records og Handmade Records.

Urørt og albumplaner

Uken etter Audunbakken ble Izakaya Heartbeat ukens urørt på P3, og bandet skal snart en tur til St. Petersburg for å spille etter de fikk en invitasjon derfra. Men sett bort ifra dette blir det ganske rolig rundt bandet frem mot slipp av debutalbumet.

- Det vil mest sannsynlig bli en releasekonsert i november, før det fortsetter vi å spille inn nye låter. Alle de låtene på den kommende skiva var ferdige før vi begynte å spille sammen, men vi spiller vel inn nytt materiale nå snart tror jeg. Denne gangen er alle involverte i låtskrivinga, i det minste kommer med forslag og sånn. Og bandoppsettet blir slik det er nå så langt det går, vi bare kjører løpet ut og ser hvor det ender.

Noen av låtene er allerede tilgjengelig på bandets MySpace, og hvordan er disse låtene i forhold til det vi kan forvente på albumet?

- De er nok ganske representable for hvordan skiva kommer til å bli, de viser noe av spennet, men det vil sikkert bli en del større spenn også.

Ambisjoner om Notodden

Ting har kommet veldig naturlig og tilfeldig for bandet så langt, men hva er ambisjonene fremover?

- Vi drømmer om å spille på Notodden Bluesfestival om når vi blir femti år, spøker Larsen. Tålmodighet er jo viktig i musikkbransjen! Og etter hvert så kanskje vi blir invitert til Allsang På Grensen! Men nei, seriøst så vet vi vel ikke helt for øyeblikket, de fleste av de andre bandene vi er involverte i er forholdsvis aktive. Det fungerer overraskende bra uansett, vi har greid fint å koordinere så langt. Men det er klart vi har en del andre ting i livet vårt som skjer for tiden. Jeg må sette på en klesvask blant annet, ler Øystein.

Men det er tross alt en stund til de er femti år, og det kan skje mye i mellomtiden.

- Ja det blir helt sikkert mange intriger. Må vel minst bli en dokumentarfilm også, gjerne en blanding av Spinal Tap og Some Kind Of Monster. Krangel om rettigheter til coveret på albumet, vi finner nok noe å krangle om etter hvert! Og all krangling skal selvfølgelig foregå gjennom media, vi tar det ikke opp med hverandre.

- Ja, du merker vel hvor spent stemningen er her nå?

Larsen sikter altså til den usedvanlig fredelige og løse settingen som vi befinner oss i, midt ute mellom tett skog, busker og elgavføring.

Nei, det er nok så bra stemning som man får det. Og det er da uansett umulig å være i dårlig humør på et sted som Audunbakken. Ei heller når man har med en gjeng som Izakaya Heartbeat å gjøre, vi gleder oss til både album og konserter fremover!

Sjekk ut smakebiter fra det kommende albumet, Ancient Asobi/In Arcadia, på Izakaya Heartbeats MySpace nå. Følg også med for oppdateringer om tidspunkt og konsert for releasen.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Sufjan Stevens - Seven Swans

(Rough Trade)

Sufjan Stevens forlater ikke Michigan riktig ennå - men tar seg tid til litt fugletitting.

Flere:

The Lionheart Brothers - Dizzy Kiss
David Thomas Broughton - The Complete Guide to Insufficiency