Unge talenter på ny scene i Bukta

I år blir Buktafestivalen utvidet fra en til to scener. To av artistene som skal spille på den nye scenen blir talentfulle uetablerte band fra byens rockemiljø.

Dette er resultat av et nytt samarbeid mellom Buktafestivalen og Rockefabrikkene og KTOS (Klubb i Tromsø) i Tromsø kommune.

Som en del av samarbeidet leverer Tromsø kommune en fullt utstyrt scene til Buktafestivalen. Denne skal settes opp på sletta ved sjøen mot akvariet. Her har det tidligere vært en bar, men nå blir det også en fullverdig scene.

- Med en ekstra scene på har vi mulighet til å supplere programmet med litt andre type artister. Nå kan vi booke inn band vi kanskje har hatt lyst å presentere før, men ikke har hatt plass til på grunn av for få plasser i programmet, sier festivalsjef Robert Dyrnes.

Unge band får sjansen
Foreløpig er ingen artistnavn klare til den nye scenen. Det eneste som er sikkert, er at to unge, uetablerte band fra Tromsø skal få vise seg fram her. De to bandene blir en del av det gratis formiddagsprogrammet lørdag 19. juli. Dermed får også de under 18 år sjansen til å se bandene på scenen i Telegrafbukta.

- Det blir kjempebra å få et par skikkelig "up and coming" tromsøband til å spille på den nye scenen. Disse bandene får navnene sine på Bukta-plakaten, og blir en offisiell del av festivalprogrammet, sier festivalsjefen.

De to bandene blir plukket ut etter rockemønstringer som skal arrangeres på ungdomsklubbene i Kroken og på Kvaløysletta i løpet av mars og april. Flere band går videre til en finale, hvor publikum og Buktafestivalens bookinggruppe velger de to som skal stå på den nye scenen.

Les mer om saken på bukta.no.

Det er Buktafestivalen som melder om dette.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Okkervil River - Don't Fall In Love With Everyone You See

(Jagjaguwar)

Elva er dyp og elva er bred, men Okkervil River navigerer stødig av sted.

Flere:

Gluecifer - Basement Apes
Håkan Hellström - Ett Kolikbarns Bekännelser