Festivalnytt

Som en påminnelse om at sommeren ikke er langt unna: Festivalene sørger for å dryppe artister gjennom hele året – her er noen ferske nyheter fra de største.

Kent, Truls and the Trees og Yeasayer er blant artistene som legger ut på festivalferd til sommeren. Kent kommer til Slottsfjell, Quart, Molde Jazzfestival og Bukta. Yeasayer har på kort tid blitt en het potet, og Brooklyn-bandet spiller både Øya og Hove til sommeren.

En sveip fra nord til sør viser at vinteren ikke bare brukes til å ligge i dvale, men også til booke artister. Her er en noenlunde oppdatert statusrapport over de største pop/rock-festivalene:

Bukta
17. – 19. juli

Bukta har sluppet – ved siden av Kent – The Grand og noe så morsomt som Austin-bandet Fuckemos - tydeligvis gjenoppstått fra et eller annet.

Storåsfestivalen
31.juli - 2.august

Storås legger som vanlig opp artister som ikke nødvendigvis er festivaltravere. Japanske Gocoo har i hvert fall ikke slitt ned norske scener. Bandet beskrives som "totalt 11 menn og kvinner som baserer sitt musikalske utrykk med tradisjonelle Taikos. Vi snakker trommer, masse trommer og lyd. De syv kvinnene og fire mennene som utgjør Gocoo fra Tokyo bruker nesten 40 ulike trommer for å lage et inferno av rytmer og bevegelser."

Dette er deres første konsert i Skandinavia.

Ellers har trønderne offentliggjort amerikanske The Icarus Line, canadiske Geoff Berner, svenske Lars Winnerbäck, norske Truls and the Trees og Violent Years og det halvlokale bandet 22 som består av Gåtes Magnus Børmark og folk fra Torch.

by:Larm, Oslo
21. – 23. februar

by:Larm nærmer seg med hestesprang, og de har naturlig nok artistlisten mer eller mindre på plass. I tillegg til en bra bunke demo-ferskinger har de også plukket ut over 30 artister som representerer både et mer etablert sjikt og musikalske ytterkanter. Her er både Superfamily og Unni Løvlid representert, og det meste som befinner seg midt imellom og utenfor disse:

Alog/Sheriffs of Nothingness
Piston LTD
Nextlife
Kiruna
Valkyrien Allstars
Farmers Market
Gamaltnymalt
Karl Seglem
Unni Løvlid
Torgeir Vassvik
Bull of the year!
Christian Wallumrød
Hilde Marie Kjærsem
Huntsville
Lars Kurverud x Tet Project
Matto Molto
Monolithic
Susanna Wallumrød
Wildbirds and Peacedrums
YUN KAN 5
Zweizz & Homo Vinter
Shining
Animal Alpha
Audrey Horne
Finn Coren
DiskJokke
Beady Belle
Madcon
The Grand
Karin Park
Superfamily
Bloodlights
Rumble in Rhodos

Fra den Skandinaviske kvoten:

First Floor Power (S)
Kocky (S)
Anna Järvinen (S)
Salem Al Fakir (S)
Slagsmålsklubben (S)
Kleerup (S)
Lykke Li (S)
Looptroop (S)
Veto (DK)
The Floor is Made of Lava (DK)
The Fashion (DK)
The Kissaway Trail (DK)
Afenginn (DK)
As in Rebekkamaria (DK)
Stalingrad Cowgirls (FIN)
Lapko (FIN)
Boys in a Band (FÆR)

Øya
5. – 9. august

Øya fikk tidlig på plass Okkervil River, og nå er også en annen groove-favoritt sluppet ut i og med at Yeasayer tar turen til parken.

Et spennende nytt bekjentskap kan bli Buraka Som Sistema fra Lisboa. De spiller såkalt kuduro, en musikkstil med utspring i den tidligere portugisiske kolonien Angolas hovedstad Luanda. Ordet oversettes i følge Øya med "hard ass", noe som virker lovende nok! Inn kommer også hotte og rappkjefta Kid Sister som opptrer sammen med DJ A-Trak (som også er DJ for Kanye West).

Truls and the Trees og Ingrid Olava er også blant de siste droppene fra Øya, som allerede har Raga Rockers og José Gonzales på plakaten.

Slottsfjell
17. – 19. juli

Stereolab er allerede bekreftet til Slottsfjell i Tønsberg. De får også selskap av svenske Kent, som tar fatt på en skikkelig signingsferd til sommeren. I likhet med Storås kommer også Lars Winnerbäck til Slottsfjell, det samme gjør de lokale heltene i The Cheaters. De skal for øvrig ut på en lengre Europaturné før de vender nesetippen hjem.

Hove
24. – 28. juni

Hovefestivalen holder på sin harde profil. I dag ble to ledende metalcore-band bekreftet til neste års festival: Massachusetts' Killswitch Engage og Converge, begge sentrale i genren og begge med røtter som strekker seg langt tilbake på 90-tallet.

Hove har for øvrig fått på plass artister som Yeasayer, Bullet For My Valentine, Chrome Hoof, Behemoth, Familjen, Wombats, The Wild Beasts, Shape of Broad Minds, In Flames og Joe Lean and the Jing Jang Jong – sistnevnte med blant annet trommisen fra The Pipettes.

Quart
Første uken i juli.

Quartfestivalen er tidligere ute med programmet sitt i år enn i fjor, og har fått bekreftet Kent, Anna Järvinen, The Grand, O'Death og Madcon.

Skulle noe av alt dette friste så er det verd å merke seg at flere av festivalene kjører gode tilbud på festivalpass i disse dager.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Funeral Diner - The Underdark

(Alone Records)

Med The Underdark har emosjonell hardcore fått sin Sgt Pepper!

Flere:

Robin Williamson - The Iron Stone
Gluecifer - Basement Apes