Backbeat i Tromsø

Ny platesjappe i Tromsø med Buktasjef Robert Dyrnes bak disken. Big Dipper med på laget.

Tromsø har igjen fått en uavhengig platesjappe, sju år etter at Platebaren Feedback la inn årene. Backbeat er navnet på den nye platebutikken som offisielt åpner dørene i dag. Sentralt plassert i sentrum, satser Backbeat på salg av kombinasjonen vinyl, platespillere og kaffe i mange varianter.

Buktasjef Robert Dyrnes og Kari Westergaard er begge vinylentusiaster, og uttaler at platebutikken er en gammel drøm som nå går i oppfyllelse. Med seg har de fått Andreas Leine Jakobsen fra Big Dipper, vår favorittsjappe i Oslo (sammen med Tiger), som tidligere i år startet opp avdeling i Trondheim.

Leine Jakobsen sier at Big Dipper i mange år har ønsket å starte egen butikk i Tromsø, ikke minst på grunn av mange postordrekunder fra byen, men valgte heller å gå inn i et samarbeid med lokal forankring.

Backbeat satser på et bredt utvalg av musikk, og vil selge både ny og brukt vinyl. Butikken samarbeider også med Tiger, og hele katalogen til Fysisk Format blir å finne i sjappa.

Robert Dyrnes opplyser at butikken er interessert i å kjøpe opp gamle vinylsamlinger, det er bare å ta kontakt hvis noen ønsker å tømme loft og kjellere.

Pristine, med Heidi Solheim i front, vil spille og signere plater når Backbeat i dag, 1. desember, offisielt åpner døra i Vestregata i Tromsø.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Flying Lotus - Cosmogramma

(Warp)

Med Cosmogramma befester Flying Lotus sin posisjon som en av de mest kreative og lekne artistene i dag.

Flere:

Richard Swift - Dressed Up for the Letdown
Agnethe VR - Inspired