Konserthøsten 2011

Festivalsommeren nærmer seg slutten, men det er likevel mye å glede seg til. Vi har tatt en titt på konserthøsten i hovedstaden.

Relaterte sider:

Battles

Imorgen er alt fokus i norsk musikkbransje på Øyafestivalen, og før det braker løs tar vi en liten titt på hva som kommer etterpå. For det er slettes ikke over hva gjelder store musikkopplevelser når Øya er ferdig, de fleste konsertstedene har begynte å avsløre deler av programmet.

Allerede 16. august får Blå storbesøk når Battles inntar lokalene ved Akerselva. Som support har de fått med seg kraftduoen Monolithic. Utover dette kommer også legendene i Melvins tirsdag 18. oktober, både 120 Days og Årabrot feirer hvert sitt 10-årsjubileum med konserter henholdsvis 10. og 22. september. Årabrot feirer i stor stil og tar med seg kompisene i Haust, Okkultokrati samt Sten Ove Toft, i tillegg til at Nernes/Skagen gjør et sett. Ellers finner man andre godbiter som Sandra Kolstad, Team Me, Tóg, Fenech Solér og Bill Wells & Aidan Moffat. Komplett program her.

Revolver stiller også med ekstremt solide navn utover høsten, og det betyr mange muligheter til å få med seg store helter i intime omgivelser. Suicides Martin Rev, Stereolabs Laetitia Sadier, Seabears Sin Fang skal alle gjøre sine sologreier, i tillegg til at Marissa Nadler, Nadja, Kid Congo & The Pink Monkey Birds og Ganglians kommer innom i løpet av de neste månedene. Se komplett program hjemme hos Revolver.

På Parkteatret kan man blant annet få med seg Daniel Johnston 19. august, slippfest for det nye stjerneskuddet Jonas Alaska 22. september, Sondre Lerche + Young Dreams 29. oktober, Patrick Wolf 12. november og indieyndlingene Wild Beasts 7. desember. Komplett oversikt over hos Parkteatret.

Heller ikke Rockefeller/John Dee/Sentrum Scene ligger på latsiden, og kan skilte med noen heftige bookinger fremover. Her finner vi godbiter som My Morning Jacket, Yuck, Sepultura, Digitalism, Bon Iver, The Horrors, Elvis Costello, The Sisters Of Mercy - samt to kvelder med PJ Harvey på Sentrum Scene som ble utsolgt på få minutter. For komplett oversikt, gå til rockefeller.no.

Mono, Last Train, Jaeger og The Crossroad Club har ikke kommet helt i gang med annonseringen av høstprogrammet, men har dryppet noen flotte artister likevel. Mono kan blant annet by på Kurt Vile & The Violators, The Crossroad Club har huket inn The Fresh & Onlys, og Jaeger har et trumfkort i form av Junior Boys.

Imorgen starter Øyafestivalen, men det er altså ingen grunn for Oslos konsertgjengere til å deppe når lørdagskvelden sier at det er slutt for i år.Foto: Bjørnar Håland (Battles @ Mono, 03.06.08)


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - Money Will Ruin Everything 2

(Rune Grammofon)

Rune Grammofon feirer ti år i bransjen – og hvilken feiring!

Flere:

Richmond Fontaine - Post to Wire
Windir - Valfar, Ein Windir