Intervju: Wolf Parade

Wolf Parade spilte forrige uke på Parkteateret, og i følge Spencer Krug er fremtiden til bandet uavklart.

Relaterte sider:

Wolf Parade

Foto: Øyvind Rones

I anmeldelsen av Montreal-bandet, Wolf Parade, sitt siste album, Expo 86, spør Pitchfork om Wolf Parade er en supergruppe. Spencer Krug er kjent for å være både kreativ og produktiv. I tillegg til Wolf Parade, har han også har fått mye oppmerksomhet med Sunset Rubdown. Men Krug er beskjeden og ser ikke på seg selv som overveldende kreativ.

- Wolf Parade har kun gitt ut tre album på seks år. Og i tillegg har jeg gitt ut noen album med Sunset Rubdown. Hvis du legger det sammen, så er det vel noenlunde det samme som et ganske aktivt band, men ikke som et overaktivt et, forklarer han.

Wolf Parade er inne i sin siste uke av den fem uker lange Europa-turneen og turnélivet har tydeligvis gått hardt innpå Krug. Han virker både sliten og småsyk, og kan nesten ikke vente på å dra hjem.

- Vi drar tilbake til Canada om fire-fem dager. Det skal bli godt, jeg er litt utslitt. Egentlig er alle sammen litt slitne, og jeg holder på å bli forkjøla. Det er derfor jeg spiser suppe nå, sier Krug med suppeskålen i fanget.

- Men det er ikke å spille som er slitsomt, det er all kjøringen.

Sabbatsår

Turnélivet er hardt, og Krug er usikker på hva Wolf Parade kommer til å gjøre fremover.

Fremtiden til Wolf Parade er litt oppe i luften nå, sier han.

Tenker dere på å gi dere?

- Jeg vet ikke, eller det er ikke akkurat det. Men vi har ingen klare planer for fremtiden akkurat nå, foruten en turné i Nord-Amerika i november. Vi har snakket litt om å lage en live-plate fra den turnéen, men jeg vet ikke om det kommer til å skje. Jeg vet rett og slett ikke hva planene våre er nå.

Sannsynligvis tar det lang tid før Wolf Parade kommer med nytt materiale. Bandet tok en lang pause før Expo 86, og det kommer de nok til å gjøre denne gangen også.

- Det kan godt være at jeg ikke skal gjøre noe som helst neste år.

Skal du slutte med musikk for en periode, eller for godt?

- Nei, ikke for godt. Jeg har jo Moonface. Det er på en måte soloprosjektet mitt. Så jeg kommer til å bruke mye tid på det neste år. Men det er uten noen konkrete ambisjoner. Jeg vil bare leke litt rundt hjemme, invitere noen venner over og jamme. Jeg har lyst å ta det med ro neste år, jeg begynner jo å bli gammel, ler Krug.

Montreal-bølgen er medieskapt

Montreal har de siste årene stått frem som en gryte som bobler over av indierock-band, med Arcade Fire som det mest suksessrike. Men Krug er fremdeles ganske nøktern, og mener at Canada ikke har flere gode band enn andre land, men at suksessen til Montreal-bandene er medieskapt.

- Jeg tror ikke det er flere musikere i Montreal enn i noen annen by. Jeg tror byen har blitt utsatt for en hype. Først kom Arcade Fire og det ledet til ekstra oppmerksomhet, og folk ble med ett litt mer optimistisk med tanke på kanadiske band. Derfor har pressen vært litt snillere med band fra Montreal, muligens på grunn av et ønske om å omtale Montreal i artiklene sine. På den måten har pressen vært de med på å gjøre veien til suksess lettere for bandene derfra – i hvert fall for et par år.

Og det har du profittert på med alle bandene dine?

- Ja, ler han. Vi er heldige, vi lever av musikken.

Wolf Parades tredje album, Expo 86, er ute nå via Sub Pop/Tuba.


comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo