Konsert: Jacobites

Elm Street, Oslo 26. november 2003

Duoen Jacobites valgte i år å legge ut på en akustisk førjulsturne. De to halvrustne herrene Nikki Sudden (Swell Maps, solo og samarbeid med Rowland S. Howard) og Dave Kusworth (tidlig Dogs D'Amour og solo) skulle presentere materiale av varierende årgang. Mest rusten så kanskje Kusworth ut i sin gjennomførte stil, som lå et sted midt mellom Johnny Thunders, 70-talls Keith Richards og 80-talls Ace Frehley.

Man kan kanskje kalle denne duoen kjennernes eller musikernes trubadurer, spesielt etter å ha tatt en titt på publikumssammensetninga på Elm Street. Her fant man ansikter fra Los Plantronics, Hellride, Tables, Backstreet Girls, Silver, Trashcan Darlings, Laundrettes med mer. Det var langt fra trangt, men så er ikke Jacobites noe vanlig kampanje-på-Platekompaniet-band heller.

De to på scenen spilte sin sleazy viserock ispedd arv fra Stones, Neil Young og andre storheter. Svært hyggelig og avslappet ble det. Kusworth og Sudden presenterte også noen få låter hver for seg. Sistnevnte benyttet anledningen til å hylle sin norske favorittkomponist, Casino Steel, med en versjon av Independent Girl. Jeg er ingen Jacobites-ekspert, så mesteparten av kveldens sett var ukjent for meg, men jeg dro kjensel på godbiter som Heart of Hearts, One More String of Pearls, Ambulance Station og Fortune of Fame. Det ble mye musikk og mange gode melodier. Låtskriving er disse to sin aller største styrke.

Det virket litt overraskende at to som har samarbeidet i omtrent tjue år hadde sine skeivheter. Med andre ord hang det ikke helt sammen hele veien, men sjarm og humør veiet nesten opp. Alt tyda på at duoen kosa seg. Konserten trakk nemlig ut! Over to timer musikk var for mye for deler av publikum på en hverdag, og det ble noe tynnere i rekkene mot slutten. Flere av de som var igjen var derimot både berusa og begeistra.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Humanoid - Sessions 84-88

(Rephlex)

Lurer du på hvordan techno hørtes ut før det ble allemannseie? Humanoid presenterer old-school acid house, rave og techno fra 1984-1988.

Flere:

Timbuktu - Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vill Dø
Flunk - For Sleepyheads Only