Rain Machine, John Dee 06.04.2010

TV On The Radios Kyp Malone har gjort det uunngåelige, men det er egentlig lite som skiller Rain Machine fra en eneste stor og slitsom indierunk og noe riktig så fint noe.

Relaterte sider:

TV on the Radio

Rain Machine

Foto: Bjørnar Håland

Kyp Malone har vært en stor del av særpreget i det flotte indieorkesteret TV On The Radio i mange år nå, og har preget favorittlister verden over med samtlige tre album der i gården. Nå har imidlertid det uunngåelige skjedd; Malone har startet sideprosjekt. Og da er det selvfølgelig trivelig at bandets første turné i Europa svinger innom Oslo.

Den selvtitulerte debutskiva flyter kanskje i stor grad på stemmeprakten til Malone, og dette gjør seg helt klart enda mer gjeldende på scenen. Han har en tilstedeværelse som er få forunt, og det er ikke bare på grunn av gigantisk afro og gigantisk skjegg. Hans svært godlynte og spøkefulle fremtreden i et ganske så glissent John Dee står det respekt av.

Debuten ble naturligvis grundig gjennomgått også på John Dee, helt ned til en lang og grundig avslutning med høydepunktet Winter Song. Live dog så ble den ikledd en sedvanlig støyete avslutning med gitarer klint opp mot monitorer og febrilske rop fra Malone. Høyst uoriginalt, men ikke mindre fornøyelig av den grunn.

Dessverre var det ikke en konsert hvor de store øyeblikkene var å finne tett.

I teorien er Rain Machine en strålende idé. I teorien er alt med en stemme som Malones en strålende idé, for så vidt. Og selv om debuten har blitt fin nok, så er det en ekstremt mye smalere skive enn noe av det TV On The Radio har gjort for eksempel. Ikke at det er negativt i seg selv, men det har samtidig senket listen litt for mye, og låtmaterialet er ujevnt.

Det er egentlig lite som skiller Rain Machine fra en eneste stor og slitsom indierunk og noe riktig så fint noe. Selvfølgelig har man jo hørt albumet, og kan dermed ikke bli overrasket over at det ikke blir drøssevis med catchy vokalharmonier og et konstant drivende groove som i TV On The Radio, men likevel var det ikke helt der det burde være. Tunde Adebimpe og Dave Sitek eller ei, Kyp Malone er en begivenhet i seg selv, men lente seg kanskje litt vel mye på det denne gangen. Rain Machines debutalbum ble denne kvelden avslørt som noe skremmende ordinært noe.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Espers - Espers II

(Drag City)

Årets vakreste plate? Tatt opp på en bølgende eng ved Stonehenge, innspilt på et grønt løvblad og fremført av seks druider på sopptur.

Flere:

Ping - Discotheque of Darkness
Diverse artister - Norske Slagere Kapittel 1 - 1955