Konsert: Black Debbath

Hulen, Bergen 16/5-04

16. mai er ikke lenger det det var når man er ferdig med russetiden - det er liksom blitt en dag blant mange som følges av en fridag, med eneste forskjell at det er usedvanlig dårlig å være bakfull på 17. mai, spesielt i
buekorpsbefengte Bergen. Godt er det da at vi har våre venner i Black Debbath til å gjøre dagen før dagen til noe helt spesielt.

Black Debbath entret en utsolgt hule kledelig antrukket i lovens gevanter (med parykk osv), og spilte så taket dryppet fra sang nummer en. Man kan kanskje lure på hvorfor bandet dro til med årets hit, Den 5. Statsmakt, helt til å begynne med, men med tanke på repertoaret bandet har bygd seg opp de senere år var det egentlig helt på sin plass. De var i sprudlende form, og slo av noen passiarer med publikum underveis, hvor vi blant annet fikk nyttig informasjon om den viktige rockeskredderen på Bøler - tett fulgt av en pen liten videosnutt av bandets ekskursjon i et av Bergens fjell på jakt etter - selvsagt - Geirfuglen. På dette punktet var stemningen til å ta og føle på, men ingen av dem gjorde det akkurat da. I stedet dro de til med den kanskje feteste Debbath-låten i det store og hele, monsterlåten Mongo Norway, kanskje noe upassende dagen før dagen, men med enorm suksess blant et publikum som virkelig begynte å ta av i de fremste rekkene. Etter en dose fyrverkeri og den kanskje mest siterte låten på nyplaten (Min Kone Forlot Meg Mens Jeg Sto og Fiska (Just Mens Jeg Dro en Skrei)) var det kledelig på tide med en dose nasjonalromantikk, ettersom kvelden forlengst hadde glidd over i den søttendes. Bunad er nok en schläger fra forrige plate, som ble fulgt opp av et par låter fra deres aller første, Problemer Innad i Høyre i frisk og spenstig medley med Martin Schanke is the Coolest Man in Norway som fikk æren av å avslutte en solid konsert. Ekstranummeret Vuggesang til Trønderen var en perfekt avslutning for de frammøtte, som forhåpentligvis rakk å sove ut litt av den tunge bluesrockhodepinen før de små trommekjeltringene satte i gang hvirvlene for alvor dagen etter.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


OutKast - Speakerboxxx/The Love Below

(Arista / BMG)

Gutta fra sørstatssumpen er tilbake med sin overjordiske blanding av southern rap og sexy funk.

Flere:

The Shins - Wincing The Night Away
Magnet - On Your Side