Platekompaniet utfordrer iTunes

Platekompaniet samarbeider med Djuice og Aspiro og åpner ny nettbutikk tirsdag 19. mai.

Det har i lengre tid vært snakk om at Platekompaniet skulle ta opp kampen med iTunes om det digitale markedet for musikk. Nå har tiden kommet, og den nye nettbutikken skal åpnes tirsdag 19. mai.

I en pressemelding forklarer de bakgrunnen for samarbeidet og ambisjonene til den nye nettbutikken:

- I konkurranse med store utenlandske aktører som iTunes og Spotify er vi avhengig av å være best på norsk repertoar. Dette er derfor et naturlig mål for vår nye digitale nettbutikk, forklarer Rolf Presthus fra Platekompaniet.

Platekompaniet har de siste ti årene vært markedsledere på salg av musikk i Norge. Djuice har hatt løsninger for digitalt salg av musikk siden 2004 og er markedsledere på salg av musikk til mobiltelefon. Aspiro er markedsleder innenfor mobil underholdning i Nord-Europa og leverer løsninger for nedlasting og streaming av musikk til mobil og PC. Den samlede kompetansen til Platekompaniet, Djuice og Aspiro er dermed et godt utgangspunkt for å lykkes med digitalt musikksalg, og 19. mai åpner de tre aktørene en ny nettbutikk.

- De internasjonale aktørene er lite opptatt av norsk musikk ettersom Norge er et lite marked, og det er mer lønnsomt for dem å satse på store internasjonale artister som når ut i alle markeder. En slik utvikling er lite heldig for norsk musikkliv, mener Presthus, før han legger til

- Dersom norske artister skal få vist seg frem og få profilert sine utgivelser på en skikkelig måte, er det viktig at det finnes alternativer til de utenlandske aktørene.

Et samarbeid mellom en teleoperatør, en teknisk leverandør og en tradisjonell platebutikkjede er unikt i Europa, og det vil kunne tilby forbrukerne en bedre tjeneste enn de som allerede er eksisterende i det digitale markedet.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Mahjongg - Kontpab

(K Records)

Kontpab plasserer Mahjongg i en klasse for seg selv når det gjelder elektronisk musikk.

Flere:

Monster Mike Welch - Cryin' Hey!
Efrim Manuel Menuck - Plays "High Gospel"