Gimle filmfest starter til uka

På Frogner i Oslo er det duket for filmfest, med premierer på en rekke av vinterens storfilmer, samt gode konserter og forelesninger.

Vinteren er defintivt kinotid.

Og for deg som er glad i en god film i en ellers sørpete vinter så avholdes det også i år filmfest ved Gimle Kino på Frogner i Oslo. Dette arrangementet vil foregå i tidsperioden fra 29.januar til 5. februar.

Hit kommer en rekke av de største filmtitlene som garantert vil prege mediebildet fremover. Blant annet den 13 ganger Oscar nominerte The Curious Case Of Benjamin Button, The Reader, Gran Torino, Milk og The Duchess. Også det sylskarpe politiske dramaet Frost/Nixon, den sørgmodige The Wrestler og brennaktuelle Waltz With Bashir vil bli vist under denne 7 dager lange festivalen.

Men det er også plass til noen musikalske bidrag, bl.a. vil kritikerroste Magnus Moriarty, Nils Bech og Ingeborg Selnes opptre under filmfesten, alle tre gode nok grunner til å stille opp i seg selv.

Noen av filmene vil også bli innledet av ulike gjesteforelesere, blant annet vil historiker Hans Olav Lahlum holde et lite foredrag før Frost/Nixon og statsviter Rania Maktabi før eminente Waltz With Bashir. Her er det mye å glede seg til.

Programmet er fremdeles i utvikling, og flere gjester samt innledere vil bli annonsert senere, følg derfor ekstra nøye med på Oslo Kino sine sider i dagene fremover.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Ben Weaver - Paper Sky

(Glitterhouse)

Tretten usentimentale og skarpskodde skildringar frå eit Amerika der håpet ikkje har dei aller beste veksttilhøve.

Flere:

Rosanne Cash - Black Cadillac
Katatonia - Viva Emptiness