8 kjappe: Blood Command

Snart albumklare og by:Larm-aktuelle Blood Command tviler på at Nickelback noen gang kommer til å lage verdens feteste plate.

Relaterte sider:

Blood Command

Navn: Blood Command
Startet: Bergen, 2008
Meritter:
- Ukas Urørt, Uke 7 2009
- Slipper debutalbumet Ghostclocks på Fysisk Format i april
- Har gitt ut to singler, Five Inches Of A Car Accident og Party All The Way To The Hospital
- Booket til Øya 2010

Hva betyr by:Larm for dere som artister?

by:Larm er et veldig flott vindu vi kan stille oss ut i, og vil nok gi oss litt ekstra oppmerksomhet og kanskje større muligheter til å få flere jobber dette året. For eksempel på festivaler, som igjen blir et utstillingsvindu. Oppmerksomhet er bra, det er jo bare slik en kan få spredd musikken man lager.

Hvilken betydning ville det hatt for dere å "slå gjennom" på by:Larm?

Vi lager ikke musikk for å bli "store" og "kjente" eller å tjene masse penger. Vi vil lage kunst og spre denne kunsten til de som skulle være interessert. Penger ødelegger kunsten, men er igjen et nødvendig onde for å klare å produsere et produkt. Å slå igjennom på by:Larm ville vært kjekt selvfølgelig, men er ikke noe viktig eller noe mål. Hvis du liker musikken vår er det helt konge. Hvis du ikke liker den er det helt greit.

Hvordan ser dere på tilstanden til norsk musikk anno 2010?

Norsk musikk ser bedre ut enn på mange år. Den norskspråklige siden, med John Olav Nilsen, Kråkesølv og ikke minst Fjorden Baby! (de nye låtene er helt amazing!) som alle skaper en ny æra. Fysisk Format (som vi også er på) holder en hel rekke navn med kvalitet; Haust, Le Corbeu, Dominic etc. Og ikke minst Kvelertak som er et rockeband norge har ventet på i mange mange år. Tror norsk musikk vil utmerke seg i utlandet i mye større grad enn det har gjort til nå, nettopp på grunn av kvaliteten og nyskapningen.Hva er holdningen deres til ulovlig nedlastning og hvordan ser dere på en fremtid som plateartister?

For nye artister er ulovlig nedlastning helt konge. Det er bare bra at flest mulig får hørt sangene dine. Tror at situasjonen med Spotify og nedlastning og fysiske formater vil tvinge frem en ny ordning. En ny måte å få solgt musikken på som fungerer. Kanskje et nytt format? Selv kommer vi til å sverge til vinyl i mange år fremover. Det er til nå det absolutt feteste formatet.

Hva er deres tanker om støtteordningene som finnes til norsk musikkliv per i dag? Hva er bra, hva kan bli bedre?

Støtteordningene er livsviktige for band som oss for at vi skal få gjennomføre innspillinger og reiser og lignende. Dødsbra opplegg!

Hva er deres oppfatning av forholdet mellom hva kritikere likere og hva publikum kjøper?

Kritikerne blir som regel veldig påvirket av hverandre. Blir man først likt av en i begynnelsen renner det ofte på videre. Det er svært sjeldent at et hatet band plutselig blir likt. Kan ikke se for meg Nickelback bli hyllet selv om de (selvfølgelig usansynlig) hadde kommet tilbake med verdens feteste plate. Folk kjøper vel som regel musikk det er veldig lett å like. Ta Bjørn Hellfuck for eksempel. Det er ikke akuratt prisbelønt kunstrock, men det er det folk vil ha.

Hvilket band drømmer dere om å varme opp for?

The Locust, Yeah Yeah Yeahs eller The Prodigy.

Hvilke håp og drømmer har dere for 2010?

Slippe plate, spille fete festivaler, gjøre flere musikkvideoer, turnere mer og spille inn enda en ny plate :)

Foto: Henrik Kilvær


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


High Llamas - Beet, Maize & Corn

(Duophonic / New Records)

High Llamas har lenge befunnet seg himmelhøyt oppe i Himalaya, men har likevel klart å nå nye høyder på Beet, Maize and Corn!

Flere:

John Olav Nilsen og Gjengen - For Sant Til Å Være Godt
Tinariwen - Amassakoul