Første slipp fra Øya

Kvelertak, Warpaint, 120 Days og Kitchie Kitchie Ki Me O til Øya 2011.

Foto: Bjørnar Håland

De norske festivalene har i tur og orden begynt å slippe navn til neste års festivalplakater. I dag var det Øya sin tur til å lette på sløret.

Blant de første sju artistene til Øya 2011 finner vi hardtslående Kvelertak, som i år har markert seg med sitt skamroste debutalbum. Stavangerbandet har også spilt på Reading i England i sommer, i tillegg til konsertjobber Norge rundt. Kvelertak spilte på Øya i 2009 og er tilbake i august.

120 days er også meldt klare. Elektro-kraut-bandet debuterte i 2006, men har holdt en relativt lav profil de siste årene. Bandets medlemmer har den siste tiden vært opptatt med Serena Maneesh og Bygdin, men er nå samlet i studio hvor de jobber med en ny 120 Days-plate som ser dagens lys i løpet av 2011.

Et annet norsk band som i følge rykter slipper plate neste år, er "supergruppa" Kitchie Kitchie Ki Me O - som gjorde en bunnsolid konsert på Parkteatret under Øya Open i august. Frode Jacobsen, Alex Kloster-Jensen og resten av bandet imponerte da, og vil ganske sikkert gjøre det samme i Middelalderparken til sommeren.

Det amerikanske jentebandet Warpaint, elektroartisten Mathew Dear (US), Phaedra (slipper debut på Rune Grammofon tidlig i 2011) og nykommerne Team Me er de andre artistene i det første slippet fra Øya 2011.

Øya, som går av stabelen 9 - 13. august, melder at flere navn slippes allerede når de nye nettsidene til festivalen åpner onsdag 1. desember. Fra da er det også mulig å kjøpe festivalpass til en hyggelig pris i Øyas julekampanje.

Øyafestivalen er for øvrig nominert til European Festival Awards, i kategorien for beste mellomstore festival. Første hinder er unnagjort og festivalen kom videre til mellomrunden. Øya oppfordrer sitt publikum å gi en stemme til de, noe du kan gjøre HER. Prisutdelingen finner sted i Groningen i Nederland 12. januar.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Rosanne Cash - Black Cadillac

(Capitol)

Ei dotter minnast og tar farvel, med velfunderte ord og sterke tonar.

Flere:

Kaospilot - Shadows
Gluecifer - Automatic Thrill