Første slipp fra Øya

Kvelertak, Warpaint, 120 Days og Kitchie Kitchie Ki Me O til Øya 2011.

Foto: Bjørnar Håland

De norske festivalene har i tur og orden begynt å slippe navn til neste års festivalplakater. I dag var det Øya sin tur til å lette på sløret.

Blant de første sju artistene til Øya 2011 finner vi hardtslående Kvelertak, som i år har markert seg med sitt skamroste debutalbum. Stavangerbandet har også spilt på Reading i England i sommer, i tillegg til konsertjobber Norge rundt. Kvelertak spilte på Øya i 2009 og er tilbake i august.

120 days er også meldt klare. Elektro-kraut-bandet debuterte i 2006, men har holdt en relativt lav profil de siste årene. Bandets medlemmer har den siste tiden vært opptatt med Serena Maneesh og Bygdin, men er nå samlet i studio hvor de jobber med en ny 120 Days-plate som ser dagens lys i løpet av 2011.

Et annet norsk band som i følge rykter slipper plate neste år, er "supergruppa" Kitchie Kitchie Ki Me O - som gjorde en bunnsolid konsert på Parkteatret under Øya Open i august. Frode Jacobsen, Alex Kloster-Jensen og resten av bandet imponerte da, og vil ganske sikkert gjøre det samme i Middelalderparken til sommeren.

Det amerikanske jentebandet Warpaint, elektroartisten Mathew Dear (US), Phaedra (slipper debut på Rune Grammofon tidlig i 2011) og nykommerne Team Me er de andre artistene i det første slippet fra Øya 2011.

Øya, som går av stabelen 9 - 13. august, melder at flere navn slippes allerede når de nye nettsidene til festivalen åpner onsdag 1. desember. Fra da er det også mulig å kjøpe festivalpass til en hyggelig pris i Øyas julekampanje.

Øyafestivalen er for øvrig nominert til European Festival Awards, i kategorien for beste mellomstore festival. Første hinder er unnagjort og festivalen kom videre til mellomrunden. Øya oppfordrer sitt publikum å gi en stemme til de, noe du kan gjøre HER. Prisutdelingen finner sted i Groningen i Nederland 12. januar.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Lionheart Brothers - Matters Of Love And Nature

(Racing Junior)

Steget fra de perfekte poplåtene til de perfekte antipoplåtene er kortere enn man skulle tro.

Flere:

Marissa Nadler - Little Hells
Tord Gustavsen Trio - Being There