Punkens gudfar til Oslo

Malcolm McLaren med performance på Parkteateret.

Fredag 11. mai kommer Malcolm McLaren til Oslo. På formiddagen holder han foredrag på Grand, på kvelden blir det performance på Parkteateret.

McLaren omtales gjerne som "gudfaren" til den europeiske punkbevegelsen.

Han er nok mest kjent for sitt arbeid med Sex Pistols, men McLaren står også bak en rekke andre prosjekter. Som manager og impresario jobbet han med The New York Dolls, Adam and the Ants og Bow Wow Wow. Han har dessuten karrière bak seg som soloartist.

Musikalsk har han fått æren for at hip-hop musikk slo igjennom kommersielt i Vest Europa. Men McLaren har beveget seg i vidt forskjellige landskap fra punk, elektronika, disco og til opera. Han har flere nummer én hits på europeiske hitlister på samvittigheten.

Malcom McLaren regnes i dag som en del av verdens innflytelsesrike elite. En visjonær innen populærkultur, som samtidig har vært selve bildet på denne kulturen de siste 30 åra. Han satt sine historiske spor både som motedesigner, skribent, performance artist, kunstner og visjonær idemaker. I dag er dataspill og fastfood noen av hans hoved temaer. Han har vært medprodusent for filmen Fastfood Nation og er i dag aktuell med en musical og en utstilling på Museum of Modern Art i New York rundt fenomenet dataspill.

Malcom McLaren vil ha med seg en dj- og vj-assistent og flere lerreter og projektorerer til forestillingen på Parkteatret Scene.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


St. Vincent - Actor

(4AD)

Det er ingen selvfølge at artister kommer så komplett utstyrt som dette, selv blant de beste utgivelser er Actor for en perle å regne.

Flere:

Kvelertak - Kvelertak
Serena Maneesh - Serena Maneesh