Konsert: Do Make Say Think

John Dee, Oslo 13/10

Da denne anmelder ankom mandagens konsert på John Dee var lokalet allerede godt over halvfullt, og det amerikanse oppvarmingsbandet Berg Sans Nipple, som er på samme label som Do Make Say Think, og turnerer Europa sammen med dem, var alt godt i gang. Berg Sans Nipple passet godt som oppvarmingsband for DMST, selv om det kanskje var et noe langt sett... De beveger seg i samme genre som hovedbandet, og ga en fin intro til det som skulle komme.

Toronto-baserte Do Make Say Think entret scenen mannssterkt; hele 7 musikere klemte seg inn på den vesle scenen, to trommiser, to gitarister, en bassist og to blåsere lovte godt for en mangefasettert og livlig opptreden. Bandet er naturlig nok på turné i forbindelse med sin siste utgivelse Winter Hymn Country Hymn Secret Hymn (se anmeldelse annet sted på groove.no), men benyttet platen mest som en rød tråd de stadig vendte tilbake til. De krydret settet med perler særlig fra de to foregående platene, slik at vi slapp en ren rutinegjennomkjøring av siste utgivelse.

Do Make Say Think spiller noe som populært kalles postrock, en sjanger som har blitt beskrevet som ”progrock uten fløte”, en fin beskrivelse også for mandagens opptreden. I motsetning til flere av sine genre-kolleger var bandet til tider svært så livlige på scenen, og tok seg også tid til en liten prat med publikum i ny og ne. Et godt og energisk sett så ut til å gi et svært så fornøyd (om dessverre ikke akkurat fulltallig) publikum det de var kommet for å se. Etter godt over en time gikk bandet av scenen, men ble entusiastisk klappet inn for to ekstra-sett, som satte punktum for en fin og underholdende konsert.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Jim O'Rourke - I'm Happy, and I'm Singing, and a 1, 2, 3, 4

(Mego)

Jeg er glad. Jeg synger. Og 1,2,3 nydelige kutt fra alternativscenens vidunderbarn.

Flere:

Diverse artister - Hugen leikar så vide - Middelalderballader i Norge
Humanoid - Sessions 84-88