Sommerpop

Lytt: Nye singler fra The Captain & Me og Hanne Kolstø, hør Görlitzer Park og La-la-la-la Lovesong her!

Görlitzer Park er første livstegn fra The Captain & Me (bildet) siden Migrant et drøyt år tilbake. Det tredje albumet fra duoen fikk mange gode tilbakemeldinger, og havnet blant annet på Dagbladets liste over de beste norske skivene fra i fjor.

Görlitzer Park er en spretten sommerlåt i bandets kjente verdenspop-terreng. Den nye singelen fra Morten Krane & Even Vaa er spilt inn i bandets egenbygde studio ved Sofienbergparken i Oslo.

Om den nye singelen skriver bandet:

"Låta forteller om kunstneren Wigand Witting, som står bak det ødelagte tyrkisk-inspirerte fonteneanlegget i Görlitzer Park i Berlin, i det han sniker seg inn i anlegget på natta for å prøve og rette opp skadene før det er for sent. Fontenen sto ferdig høsten 1998, og er inspirert av naturlige bergformasjoner i Tyrkia. Men allerede noen uker etter åpningen begynte anlegget å slå sprekker.

Det viste seg at Witting hadde brukt stein importert fra Portugal som ikke tålte frost. Anlegget måtte til slutt slås i stykker av sikkerhetsgrunner, og er i dag en inngjerdet, nedtagget ruin i parkens vestre del. Wigand Witting ble i 2000 dømt til å betale 1,1 millioner euro i erstatning til Berlin by. Så vidt vi vet, har han ikke betalt."


Hanne Kolstø er klar med ny singel, La-la-la-la Lovesong, som er første smakebit fra det nye albumet FlashBlack som slippes 14. september.

Produktive Hanne Kolstø slapp sitt første soloalbum i fjor med Riot Break. Vokalisten og låtskriveren er ellers kjent fra det mystiske triphop-ensemblet Thelma & Clyde, samt prosjekter som Love:Fi og Post. Hun bidro også på gjennombruddalbumet til Jens Carelius, The Architect som kom i 2011.

Som soloartist er Hanne Kolstø ukonvensjonell, noe som gjenspeiler seg i musikken. Lydbildet hennes består av alt fra kalde Casiosynther og hjemmesnekrede beats til akkustiske gitarer og lag på lag med kor. Musikken har ellers røtter i nittitallet, og artister som har blitt nevnt som referanser er Depeche Mode og Björk.

Soloplaten Riot Break kom ut september 2011 til overveldende kritikker fra et imponerende spekter av norske musikkanmeldere. Riot Break blir lansert i U.S.A og Tyskland mai 2012, med påfølgende turnéer, før oppfølgerplaten FlashBlack slippes i Norge 14. september 2012.

Alt dette ifølge presseskrivet. Første smakebit, La-la-la-la Lovesong, kan du sjekke ut under:
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ed Harcourt - From Every Sphere

(Heavenly)

I'm aware that I'm speaking but the words come out wrong, So I'll put it across in a simple song.

Flere:

The Mormones - Guide To Good And Evil
Svein Finnerud Trio - The Complete Released Works 1968-1999