Someone to love

Ida Jenshus slipper nytt album i oktober, sjekk ut fersk video av første singel her.

Relaterte sider:

Ida Jenshus

Ida Jenshus er for tiden i studio sammen med produsent Kåre Vestrheim og ferdigstiller sitt tredje album. Et album det er knyttet store forventninger til. Slippdato for Someone to Love er 5. oktober.

Ida Jenshus har med sine to første album, Color Of The Sun (2008) og No Guarantees (2010), fått gnistrende kritikker og tittelen Norges countrydronning, sin unge alder til tross. Jenshus fikk Spellemannpris for begge platene, og har også fått Bendiksenprisen (2011) – en pris stemt fram av artistkollegaer i Norge.

I år har Ida Jenshus bidratt med vokalhjelp på det selvtitulerte andrealbumet til The South, trønderne som vi nylig så leverte en ganske så suveren konsert på Buktafestivalen. I vår anmeldelse av denne pekte vi på at vi gjerne skulle hørt Jenshus i vokalt tospann med vokalist Alexander Pettersen fra en scene.

Dét blir det mulighet til i høst, da Pettersen både bidrar på skiva og i bandet som skal ut på veien å presentere det nye materialet. I bandet finner vi forøvrig også den tidligere produsenten til Ida Jenshus, HGH-kamerat Håkon Gebhardt.

Den omfattende turnélisten ser slik ut:

18.10 Otta - Otta Kulturhus
19.10 Elverum - Elverum Kulturhus
20.10 Oslo - The Crossroad Club
24.10 Bergen - Fana Kulturhus
25.10 Bryne - Storstova
26.10 Haugesund - Høvleriet
27.10 Stord - Arena
01.11 Sunndalsøra - Sunndal Kulturhus
02.11 Ørsta - Ørsta Kulturhus
03.11 Berkåk - Berkåk Samfunnshus
08.11 Røros - Storstuggu
09.11 Trondheim - Dokkhuset
10.11 Hitra – Gammelsætra
15.11 Tromsø - Driv
16.11 Meløy - Meløy Kulturhus
17.11 Bodø - Sinus
22.11 Fredrikstad - Blå Gråtte
23.11 Nesbyen - På hjørnet
24.11 Horten - Bakkenteig Kulturhus
14.11 Stryn - Stryn Kulturhus
15.12 Surnadal - Surnadal Kulturhus

Første singel og tittelsporet fra det kommende albumet til Jenshus, Someone to Love, har vært A-listet på NRK P1 siden den ble sluppet tidligere i sommer. Låten viser frem et større lydbilde enn vi har hørt fra den kanten tidligere, med masse elektriske gitarer og tangenter. Stemmen er like flott som den alltid har vært, og som låtskriver viser Ida Jenshus at hun fremdeles holder internasjonal americanaklasse.

Den ferske videoen til Someone to Love er en duoversjon med Ida Jenshus og (vokal/gitar)partner Alexander Pettersen, filmet på Bruket hvor mye av det kommende albumet er spilt inn. Resultatet er smygende og forførende fint, noe du selv kan sjekke ut under.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kullrusk - spring spring spring spring spring

(Moserobie)

Med Per 'Ruskträsk' Johansson og Jonas Kullhammar i spissen, har Kullrusk for alvor utvida det tradisjonelle bruksfeltet for saksofon og klarinett.

Flere:

Anne Marie Almedal & Erik Honoré & Jan Bang & Nils Chr. Moe-Repstad - Going Nine Ways From Wednesday
Beatnuts - Classic Nuts Vol. 1