Rockefeller med nye legender til konserthøsten

Både Nas, David Byrne og De la Soul har bekreftet Oslo-visitt i nær fremtid.

Rockefeller fortsetter å pøse på med gode bookingbekreftelser. Til nå har Osloborgerne kunnet glede seg vel og lenge til spennende band som: M83, Built to Spill, Xiu Xiu, My Morning Jacket og The Hold Steady. Men det var tydeligvis ikke nok gavepakker fra konserthuset, for nå kommer både Nas, De La Soul, Mos Def, The Pharcyde, og ikke minst David Byrne.

Nas som har fått både hummer og kanari av mottakelse for sitt siste album Untitled, har allikevel all grunn til å smile for inntektene platen medførte. Nå tar han sikte på å fylle Rockefeller i November. Noe som garantert blir uproblematisk med tanke på at han solgte ut Sentrum scene ved forrige visitt. Han har jo ikke akkurat blitt noen mindre artist siden sist. For de av oss som ikke fikk somlet til oss billetter ved forrige anledning, er dette en unik mulighet til å se Nasir live, på en relativt intim scene for hans format, og det blir garantert rift om plassene.

En annen ringrev som aldri ser ut til å gå av moten, eller gå av med pensjon for den sakens skyld er David Byrne. Som sammen med Brian Eno har levert en av årets virkelige store popoverraskelser med platen Everything That Happens Will Happen Today. Platen som er det første offisielle samarbeidet de to gjør sammen siden det eksperimentelle 80-talls albumet My Life in the Bush of Ghost er et vakkert produkt som henter frem det beste i de to musikalske gigantene. Det er ingenting som tilsier at den gamle Talking Heads-legenden ikke skal by på nok en minneverdig kveld for mange, så vær tidlig ute her også.

I tillegg ankommer en relativt nyoppstartet hiphopfestival ved navn Rock The Bells byen med prominente gjester som Mos Def, Pharcyde og De La Soul. Det er slike initiativ som ikke kommer ofte, men ofte kommer godt.

Vi i groove takker og bukker, og lover å følge opp så mange av de gode opplevelsene vi bare kan!

Foto: David Hill for David Byrne.com
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


St. Vincent - Actor

(4AD)

Det er ingen selvfølge at artister kommer så komplett utstyrt som dette, selv blant de beste utgivelser er Actor for en perle å regne.

Flere:

Devendra Banhart - Smokey Rolls Down Thunder Canyon
Belle & Sebastian - Dear Catastrophy Waitress