Konsert: JR. Ewing

Hulen, Bergen 27. mai 2005.

Det har vært en katastrofal konsertvår i Bergen. Med hederlige unntak under de årvisse festivalene har det vært grått, så grått rundt omkring på byens etter hvert mange scener – ensomme svaler som det glimrende foretaket ASF SUB gjør ingen sommer, så når JR Ewing ble bekreftet på Hulen 27. mai sent i mars en gang, var det å håpe at den lange ventetiden i det minste skulle få en liten höjdare før sommerværet kom.

Mai måned ble imidlertid en av de kaldeste, våteste og gufneste på flere tiår, og fredagens konsert i Hulen så ut til å bære preg av det. Misforstå meg rett: Det vesle bandet leverte var av svært høy kvalitet, og lover godt for fremtiden – men når konserten begynner i 11-tiden uten oppvarmingsband, konserten varer under 45 minutter fulgt av et ensomt, særdeles hardt fremklappet ekstranummer og koster 140 sure kroner, må det nesten være lov til å være litt skuffet.

Ewing rakk å kjøre gjennom mesteparten av den glimrende nye platen Maelstrom, men leverte ikke mer enn 4-5 av de gamle slagerne fra de to foregående platene. Det nye materialet spinner videre på utviklingen man kunne se antydninger til på Ride Paranoia, hvor den mest grumsete hardcore-støyen hadde forsvunnet til fordel for et mer melodiøst uttrykk, og bandet var både energisk og vel samspilt på scenen.

Fredagens konsert i Hulen var imidlertid ganske enkelt en ren promo-jobb for bandet, og burde følgelig vært priset og annonsert deretter. Smålunkne saker.


comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo