Pilemil, Internasjonalen 10. september

Feiringen av Metronomicon-bandet Pilemils ferske og flotte plate, gikk dessverre ikke helt etter planen.

Relaterte sider:

Koppen

Pilemil

Metronomicon Audio er en flott etikett. Det virker som om de bare kan øse og øse av et musikalsk overflodshorn. Artistene som hører til Metronomicon-kollektivet synes ikke å følge noen regler i det hele tatt, unntatt kravet om å være kreative. Er det gøy er det lov.

Dette har det i flere år kommet bra band og artister ut av, og opptil flere av de mest spennende norske utgivelsene de siste åra har hatt Metronomicon-etiketten på seg. Now We've Got Members, Magnus Moriarty, Truls And The Trees og allestednærværende Ergo er bare noen av Metronomicon-artistene som har sluppet kritikerroste plater de siste par åra.

Forventingene var nokså store da jeg trasket ned til Internasjonalen denne kvelden for å overvære Pilemils slippfest for sin ferske plate, If You Make A Lot Of Ceramics, Ceramics Will Make A Lot Of You. Den har ikke bare en av de beste titlene i 2009, men er også breddfull av snurrige popmelodier som vekselsvis leker med og overrasker ethvert øre som gidder å høre i mer enn tre sekunder.

Pilemils hovedmann Emil Høgset har lenge stått for en skranglete indiepop med røtter i Pavement, tidlig Beck og andre snurrige nittitallshelter. Hele veien med smarte melodilinjer som liksom aldri følger vante stier. Rare lyder og smårare tekster har gått opp i en høyere enhet og gitt feiende flott popmusikk av beste indiemerke.

Koppen fra John Dee av Chris Erlbeck

Metronomicons hiphop-flaggskip Koppen sto for oppvarmingen, og gjorde jobben til gangs. Et energisk sett, med tøffe beats, bra rapping og publikum i deres hule hånd. Alt lå til rette for en heidundrende slippfest med et Pilemil i storform. Kvelden hadde begynt bra og lå an til å bli enda bedre.

Det ble den ikke.

Etter en kort omrigging gikk Pilemil på scenen, og etter en litt nølende introduksjon av Emil selv satte de i gang, – og haltet fra første stund. Ting ville seg ikke helt, de kom ikke skikkelig i gang Den haltende og skeive estetikken som låter så godt på plata ble en hemsko og fungerte mot sin hensikt. Det ble en kunstig distanse mellom et publikum som opplevde at bandet sleit med å formidle det de vanligvis gjør lekende lett.

Konserten var likevel ikke uten høydepunkter. Både Ghost og Woke Up Inside A Drum ble servert med nerve, tilstedeværelse og med alle bitene på plass der de skulle være. Problemet var bare at disse låtene viste nokså tydelig at det manglet noe i resten av settet.

Man kan argumentere godt for at det kanskje ikke var så lurt å sette opp Koppen som oppvarming, og i hvert fall ikke når det ofte er bedre om hovedbandet spiller litt lenger enn oppvarmingsbandet, slik at man får en følelse av hvem slippfesten er for.

Denne kvelden spilte Koppen like lenge som Pilemil, og laget betydelig mer liv blant publikum. I dette tilfellet føltes det litt underlig, siden det var Pilemil med gjester som feiret slippet av sin nye plate. Men kvelden utartet seg mer som en splitkonsert mellom Koppen og Pilemil, i den rekkefølgen.
comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo