bob hund, Betong 1. oktober

De er animerte og elegante, hysterisk morsomme, kledelig kjepphøye og med et arsenal av låter som er ensbetydende med kalas.

Relaterte sider:

bob hund

Foto: Bjørnar Håland

Noen artister skjønner rett og slett ikke når nok er nok og at spist er spist, og tror at folk er umettelige. Det kan ofte fremstå skikkelig patetisk, enten det er snakk om overproduktivitet eller altfor hyppige konsertbesøk. bob hund kunne kjapt havnet i den kategorien, hadde det ikke vært for at bob hund er bob hund, og folk faktisk virker fullstendig umettelige.

For tredje gang på 5 måneder fikk altså hovedstaden besøk av de freidige skåningene i bob hund. Nøyaktig når det ble en svensk greie å være så ufattelig karismatiske og kjepphøye på en gang er jeg usikker på, men de gjør det virkelig med stil på en annen måte enn noen i Norge i alle fall. Og det er kanskje like greit, det er kanskje med på å gjøre skånerocken bittelitt mer eksotisk enn den egentlig er.

Reinkarnerad (nästan) exakt som förut

Det skal for øvrig mye til å bli stort mer eksotisk og heftig enn hoftebevegelsene og blikket til vokalist Thomas Öberg. Humor har som alle sikkert vet alltid vært et sentralt element i musikken og fenomenet bob hund, og det Öberg har å si mellom låtene har blitt en viktig del av konsertene. Men det var nesten litt merkelig å forlate en konsert med bob hund uten å ha fått låter som Dansa Efter Min Pipa eller Nu Är Det Revolution På Gång. Å utelate disse til fordel for låter som Grönt Ljus Åt Alla og Kompromissen var vel et smådristig valg. Festen hadde kanskje blitt litt annerledes om for eksempel de to var byttet ut, men på den lyse siden så gjorde det konserten til en litt annen opplevelse for de som har sett de både en og to og tre ganger allerede i år.

Men ellers så er det faktisk greit å observere at bandets ferskeste album står stødig som et fjell, og får sin fortjente gjennomgang. Tinnitus I Hjärtet er og blir en perle av dimensjoner. Fantastiskt er kanskje den perfekte hiten, en låt som greier å kombinere lekker meloditeft med obligatoriske repetisjoner og suverene muligheter for publikumsdeltagelse. Muligheter få unnlot å utnytte seg av når konserten gikk mot slutten og låten satte i gang. Eller det vil si konserten var i følge Öberg over etter åpningslåten, Bli Aldrig Som Oss, Bli Värre, og etter dette kom altså ti ekstranummer. Alle gode konserter er jo korte, så hvorfor ikke en på fire minutter?

Det gör jag, tror jag

Så latteren henger løst hele veien, og selv om et par av de obligatoriske låtene aldri kom, så var det et par positive overraskelser også. Når konserten ble avsluttet med Mer Än Så Kan Ingen Bli fra debutalbumet så er det deilig å konstatere at de har lykkes med å kjøre en liten variasjon på showet sitt som på papiret virker idiotisk og risikabel. Men det er akkurat som Öberg så det komme og valgte siste låt bevisst:

- Du kan kalla mig för idiot, det har jag ingenting emot

Vi er visst umettelige på bob hund, og det finnes ikke rart i det hele tatt egentlig. De har oppfunnet en helt egen sjargong når det gjelder hele pakken av det de leverer. De er animerte og elegante, hysterisk morsomme, kledelig kjepphøye og med et arsenal av låter som er ensbetydende med fest. Da er det ikke rart man ikke kan motstå bob hund, gang på gang.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Watch - Vacuum

(Lizard)

Førsteklasses progrock som svinger fra det skjønneste og mest henrivende vakre til de mørkeste og mest skremmende understrømmene i følelsesregisteret.

Flere:

Animal Collective - Sung Tongs
Fjorden Baby! - Se Deg Rundt i Rommet