Fanzinen gjenoppstår

groove er representert når Øyafestivalen samler krefter for å gjenoppruste musikkfanzinen.

Før eller siden måtte det skje noe. I en hverdag hvor dalende opplagstall, labrere annonsemarked og høyere konkurranse om leserne er dagsorden for mange, var det sannelig på tide også.

For hva er vel egentlig bedre enn at krefter fra Øyafestivalen har samlet alle de relevante musikknettstedene og forent kreftene til å sette sammen musikkfanzinen FAN? En fanzine som setter fokus på det som egentlig betyr noe: musikken, og deler erfaringene sine med deg helt gratis.

Lørdag 16. mai kommer et nytt organ for engasjert, kunnskapsrikt og høyst subjektivt musikkstoff. Navnet er Fan, og innholdet spenner fra lengre artikler, essays og intervjuer, til kortere anmeldelser, anbefalinger og kulturtips, fra kjente internasjonale artister, til de neste norske undergrunnsfavorittene fra distriktet, og alt imellom.

Fan skal presentere kremen av nye og spennende artister i alle sjangre, i tillegg til de gamle godbitene som fortsatt holder mål. Den skal være en pådriver for den mindre kommersielle musikken, men samtidig være bred nok i anslaget til å nå fans på alle nivåer.

Fan Fanzine skal komme ut i ti utgaver i 2009, med en frekvens på mellom tre og fire uker. De totalt 5000 eksemplarene vil distribueres på konsertsteder, klubber og noen få utvalgte butikker i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Ansvarlig utgiver er Øyafestivalen og redaktør er Birgitte Mandelid. Andre bidragsytere til Fan er: Kjeft´a, Musikknyheter.no, Furoreiharare.com, og Smuglesning.nocomments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo