Øyanatt, The Villa: Mungolian Jet Set

Kosmisk krautdisco og dansemayhem fra planeten Gong.

Relaterte sider:

Mungolian Jet Set

Mungolian Jet Set, med Knut Sævik og Paul ”Strangefruit” Nyhus som frontfigurer, er en av Oslos merkligste konstellasjoner. Bare et kort besøk på deres hjemmeside, og du skjønner umiddelbart hvilken kosmisk, mental tilstand herrene befinner seg i. Tar man også i betraktning at de står bak en av tidenes trangeste albumfødsler (nei, jeg glemmer ikke Axl Rose), så er pakken nærmest total. Likevel, dette er musikken alle elektronikahoder og Dj`er ikke kommer utenom.

I et overopphetet lokale på The Villa viste de nøyaktig hvorfor. I samspill med bassist og trommeslager, skapte de tunge, soniske og funky beats. Blandet med en god dose kosmisk, drømmende krautrock, mikset med herlige discobeats, blir dette så mentalt ute at resultatet bare må bli uovertruffent (og dansbart).

For dem som ikke henger helt med, hjelper det kanskje å nevne at Knut Sævik, sammen med Todd Terje, er hengiven medlem av Det norske Gamelanorkester. Et perkusjonsensamble som spiller norsk musikk på tradisjonelle indonesiske instrumenter og moderne instrumenter. Denne instrumentkonstellasjonen skal visstnok gi en klang av overjordisk preg. Og tar jeg ikke helt feil, så var det nøyaktig det The Mungolian Jet Set bedrev på The Villa.

For det er noe ekstra terrestrialt over The Mungolian Jet Set. Kanskje greide ikke de å skape den samme eksotismen og mystikken som på Blå under By:Larm i vinter. Uansett ga de det svette publikum rytmer og beats fra en annen dimensjon, med en så introvert, spøkende sceneholdning bare et band som The Monks kunne gjort etter dem.

Foto: Chris Erlbeck fra Roskilde 2009
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


This Is Music Inc. - Krasnapolis

(Black Label)

Retrofuturistisk antihelt med et knippe moderne klassikere innen norsk undergrunnspop.

Flere:

Einar Stray - Chiaroscuro
The Megaphonic Thrift - Decay Decoy