Oslo Synthfestival 2004

Fabrikken, Oslo 13/11-2004.

Lørdag 13 november gikk den sjette Oslo Synthfestival av stabelen i Fabrikkens lokaler ved Akerselva i Oslo. Ildsjelene bak festivalen hadde samlet hele 11 band, og lagt opp konsertene som et stafettløp mellom to scener. Arrangementsmessig viste dette seg svært positivt, da man fikk muligheten til å se samtlige band som spilte på festivalen uten å måtte prioritere enkelte foran andre. I stedet beveget man seg med enkelhet mellom de to lokalene, og fikk sett en rekke nye norske synthband. For det var overveiende stor andel norske band, og flere av dem med en ubeskrevet konsert-historikk. På OSFs hjemmesider var det lagt ut smakebiter av omtrent samtlige bidragsytere, slik at man fikk dannet seg en formening om hva man hadde i vente. I rekken av positiv service i forbindelse med denne festivalen, fulgte det også en CD med billetten, selvsagt komplett med alle årets band.

Sjangermessig sprikte konsertene fra de slemme guttene i Konfront, via tunge technoide krumspring fra KjøttQvarna, snillere elektropop fra The Machines og EBM fra Red 7 (som tok seg betraktelig opp når aggressiviteten ble intensivert). Det var med andre ord noe for enhver smak representert, kanskje med fellesnevneren at de fleste opererte med vokalist, og med synthen som det selvfølgelige primærinstrument. Headlinere var Namnambulu og In Strict Confidence, hvorav sistnevnte fikk den vel fortjente æren å avslutte kalaset.

Festivalen tok også høyde for andre kunstneriske innslag. Både performancegrupper, flammesluker og foto- og dekorasjonsartister fikk sette sitt preg på lokalene, noe som gjorde det hele til en svært gjennomført affære. Godt er det vel også at det gjøres plass til en rekke ferske band, så man ser hva som spirer og gror i miljøet her hjemme. Rent personlig satte jeg ekstra stor pris på KjøttQvarnas technoide sonderinger, selv om vokalen ikke alltid hang like godt med (dårlig lyd?). In Strict Confidence innfridde selvsagt, men da hadde mye av energien begynt å forlate kroppen. (At dj'en på et eller annet tidspunkt spilte Green Velvet bør også nevnes som et høydepunkt).
Oslo Synthfestival bør dermed også finnes verdt å besøke også neste år, dersom den i det hele tatt arrangeres. Årets festival ble dessverre ingen publikumssuksess, noe som trolig gir seg utslag i et underskudd på nærmere 30.000 kroner. Dersom du ønsker å støtte festivalen, eller gjøre innkjøp av tidligere festival-CDer kan du gjøre en god gjerning samtidig på www.osf.synth.no/

Bandene som spilte på Oslo Synthfestival 2004:
KLING/FAB2
1930 Act of Confidence
2030 Bitch Cassidy
2130 Ali Baba
2230 Red 7
2330 Namnambulu
0100 In Strict Confidence

KLANG/FAB1
2000 ParaNova
2100 Konfront
2200 Event Horizon
2300 KjøttQvarna
0030 The Machines

DJ's:
KLING/FAB2: DJ Larsebass og DJ Oberkorn
KLANG/FAB1: Iconoclastic


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Bonnie Prince Billy - Master & Everyone

(Domino)

Fra hjertet - til hjertet: På en drøy halvtime gir Will Oldham oss en evigvarende plate.

Flere:

Nuspirit Helsinki - Nuspirit Helsinki
Monster Mike Welch - Cryin' Hey!