Brian Eno til Punkt

Brian Eno kommer til årets Punkt-festival i Kristiansand i september.

Multikunstneren stiller på Punkt08 med den audiovisuelle installasjonen ”77 Million Paintings for Punkt”, spesialdesignet for festivalen og med nykomponert originalmusikk.

Installasjonen åpner på Sørlandets Kunstmuseum torsdag 4. september. Brian Eno vil også holde et foredrag på Punkt fredag 5. september.

- Det finnes ingen annen kunstner som bedre representerer hva vi ønsker at Punkt skal stå for. Brian Eno i Kristiansand er en gammel drøm som nå er blitt til virkelighet, sier Punkts grunnleggere og kunstneriske ledere Jan Bang og Erik Honoré i en pressemelding i dag.

I tillegg til Brian Eno-installasjonen og enkeltkonserter torsdag 4. september (artister denne kvelden vil bli annonsert senere) består Punkt 08 av to fulle dager med konserter og Live Remixer på Agder Teater 5. og 6. september.

Sentrale musikere på Punkt 08 er den profilerte britiske komponisten/bassisten Gavin Bryars (med gjestene John Potter fra bl.a. Hilliard-ensemblet, Anna Maria Friman fra Trio Mediaeval og den norske trompetisten Arve Henriksen), den britiske folktronica-artisten Leafcutter John (med trommeslageren Seb Rochford), saksofonisten Håkon Kornstad, den unge norske trioen Splashgirl, det kritikerroste tyske zen-funk-bandet Nik Bärtsch’s Ronin, og portugisiske Rafael Toral.

Den legendariske amerikanske trompetisten Jon Hassell (som returnerer til Punkt for tredje gang, med nytt band og aktuell med nytt ECM-album tidlig i 09) vil i tillegg til sin konsert også gjøre et prosjekt i Kristiansand Domkirke, med spesialskrevet musikk for, og lydmessig behandling av, de programmerbare kirkeklokkene. Prosjektet har Hassell kalt NEAR FAR – Bells in Kristiansand.

Live Remix-konseptet (at samtlige hovedscenekonserter umiddelbart blir remikset på biscenen) utgjør kjernen i Punkt-festivalen. Live-remixene utføres av Punkts ”grunnstamme” av musikere, produsenter og remiksere som utvides år for år, og som på Punkt 08 vil bestå av Sidsel Endresen, Nils Petter Molvær, Audun Kleive, Eivind Aarset, DJ Strangefruit, J. Peter Schwalm (som også vil ha egen konsert på hovedscenen med visuelle bidrag av videokunstneren Sophie Clements), Arve Henriksen, Jan Bang og Erik Honoré. Det er som vanlig åpent for nye og spennende konstellasjoner i dette musikalske laboratoriet, heter det fra arrangørene.

Nytt av året er et samarbeid med folkemusikkfestivalen Árinn, med et program som omfatter sentrale norske musikere som Nils Økland, Unni Løvlid og Vidar Lande.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ghostface Killah - Bulletproof Wallets

(Epic)

En gang i tiden var Wu-Tang banebrytende. Dømmer man ut fra GFKs nye plate har de gått over til å lage helt vanlig, rett fram jævlig bra musikk.

Flere:

Kvelertak - Kvelertak
Sufjan Stevens - The Age Of Adz