Modulert Grand Prix Vol. 4

Hva har Grand Prix med eksperimentell tilnærming basert på improvisasjon, nyskapning og innovasjon å gjøre?

- Nesten alle ser på Grand Prix, og de fleste sier jo at det er "dårlig" musikk, men et interessant show. Derfor er det gøy å vise showet, med de absurde kostymene og det cheesy konseptet, men by på et helt annet lydbilde.

Dette sier Kjetil Bjørke, Jazzmontør og en av arrangørene av Modulert Grand Prix. Sammen med Einar Eidsvåg og Ole Martin Aaserud er det nå fjerde året på rad de kjører det alternative Grand Prix-showet.

- Det dreier seg jo i stor grad om å utnytte og nyskape musikk og konsept utifra noe etablert. På mange måter kan man jo si at vi har tatt på oss en formidlingsoppgave i den grad at vi setter subkulturelle musikkformer inn i en "kommersiell" setting, og lager show av musikk og artister som kan bli oppfattet som innadvendte eller sære.

Uforutsigbare og festlige øyeblikk

Konseptet er altså at selve finalen i Melodi Grand Prix vises direkte, og 12 lydkunstnere får lyden fra sendingen i en jack. De behandler lyden og sender den tilbake på direkten - noe som garantert vil by på en del uforutsigbare og festlige øyeblikk. Man skjønner litt tegninga når man ser hva Bjørke ramser opp som elementer i tidligere års Modulert Grand Prix:

- Det har vært alt fra skjærebrennere, mini-instrumenter (barneinstrumenter), ergometersykler, WII-kontroller, gamle spolebånd, maskiner sammensatt til feilkoblinger, til mer tradisjonelle instrumenter som laptops, sax og trommesett for å nevne noen.

Det er første året arrangementet finner sted på Blå, de foregående årene har det vært på Spasibar. Og selv om det er litt vemodig at det ikke kan være på Spasibar også i år, så gleder Bjørke seg til å ta i bruk et nytt lokale med nye muligheter.

- Infrastrukturen, plassen, lydanlegget og mulighetene for å produsere et drøyt multimedia-show med VJs og kameramenn i tilegg til artister er tilstede, avslutter Bjørke.

Stedet er Blå, og tidspunktet er akkurat samtidig som den store Melodi Grand Prix finalen - Lørdag 16. mai klokken 19.30 åpner dørene, showstart klokken 21.00 - Kom tidlig og få finest bordplass! Pris: 100,-

ARTISTENE ER:

* DROOLIAN (tittelforsvarer)
* PALACE OF PLEASURE (POP)
* HÅKON KORNSTAD
* TRULS FRA TRÆRNE
* VINNY VILLBASS
* METRONOMICON AUDIO CIRCUIT BENDING TEAM FEAT. HOVEDTAVLA.
* POW POW
* CAPTAIN CREDIBLE MED KRU
* PETER BADEN
* MOSKVA SHOW BAND
* NyMusikk pres.: JULIAN SKAR
* + EN TIL – TBA
* Djs: BEINHARD & ERLEND MOKKELBOST


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Tom Waits - Blood Money

(Anti)

Tom Waits er tilbake i sin aller beste og mest imponerende form.

Flere:

ballboy - The Royal Theatre
Archie Bronson Outfit - Coconut