Jan Erik Vold fyller 70, og blir behørig feiret

Jan Erik Vold, en av våre fremste eksponenter for møtet mellom jazz og poesi, fyller 70 år og feires med en rikholdig boks.

En av våre fremste poeter, Jan Erik Vold, fyller 70 år i disse dager og blir feiret med både bokutgivelse og en bugnende CD og DVD-boks. Bokutgivelsen "Varmestaffeten" inneholder både essay som handler om Volds diktergjerning og remikser av hans poesi.

Mest interessant for groove-folket er nok likevel boksen som Plastic Strip Press gir ut i forbindelse med bursdagen. Bak tittelen Vokal - The Complete Recordings 1966-1977 skjuler det seg tre CDer og en DVD. I denne boksen finnes alt musikalsk materiale som Vold skapte i perioden 1966 - 77 sammen med Jan Garbarek og Bobo Stenson. I denne tidsperioden skapte musikerne og Vold de tidligere utgitte platene "Briskeby blues", "HAV", "Trikkeskinner" og "ingentings bjeller" som alle sammen er på plass i denne nye utgivelsen.

I tillegg til disse reutgivelsene finnes det også en tredje CD som består av Vold som resiterer sine egne dikt, også dette i opptak fra 60- og 70-tallet. I dette oppleste materialet finnes det også et samarbeid med den amerikanske poeten Robert Creeley. DVDen som også er inkludert innholder TV-opptak, radiosendinger og private bilder. For å toppe det hele finnes det også 72-sider booklet med essays av Vold selv, Lars Mørch Finborud, Per Hovdenakk, Erling Okkenhaug og Walter Baumgartner.

En skikkelig gavepakke med andre ord. Denne boksen vil nok være en glimrende introduksjon til en av Norges viktigste poeter i samspill med noen av landets aller fremste jazzmusikere. Volds fødselsdag kommer også til å feires rundt omkring i Oslo i den kommende uka, blant annet på Café Mono 21.10, så følg med hvis du befinner deg i Tigerstaden og er interessert i poesi og jazz.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Dizzee Rascal - Showtime

(XL)

19-åring fra London hamler opp med hip hop-storheter på begge sider av dammen. Big up!

Flere:

Diverse artister - I Love Techno: 10 Years - The Classics
Serena Maneesh - Serena Maneesh