Intervju: Frode Strømstad

De gode hjelperne: Frode Strømstad fra Hype City.

Hvor langt hadde band kommet uten ildsjelene rundt? De som hjelper til med booking, cover, spre blæst og feelgood omkring en artist. Frode Strømstad fra Egersund er en slik. I en årrekke har han jobbet med egne og andres prosjekter. Ved siden av å booke konserter for blant andre Essex Green, Of Montreal og Loch Ness Mouse har han i det siste vært opptatt med å spille inn plate. Frodes band Animal Town er snart aktuelle med albumet Seashore. Vi tok en prat med ildsjelen.

- Du har vært og er drivkraften bak ulike indieprosjekter. Plateselskapet Hype City, bandet Animal Town og nettstedet Bulgarian Disco. Hva brenner du mest for - gi ut, spille eller booke?

Frode: Brenner selvfølgelig mest for å spille/lage musikk selv. bookingen er bare noe jeg gjør/har gjort, for å kunne hjelpe venner og artister jeg virkelig liker.

- Hype City virket ei stund som et up-and-coming indieselskap, ikke ulikt Perfect Pop, Earworm, Elephant 6 og Happy Happy Birthday to Me. Det ble plutselig stille. Hva skjedde?

Frode: Det som skjedde var vel egentlig at det gikk litt for mye penger ut i forhold til det som kom inn igjen. Pluss at det tok opp for mye tid. Bestemte meg for å ville bruke mer tid på å jobbe med egen musikk.

- Hva skjer med Animal Town fremover?

Frode: Jeg jobber nå med et album under navnet Seashore. Det skal etter planen være ferdig i høst en gang. Før det skal vi gjøre en del konserter i løpet av sommeren.

- Det skjer en del fine ting i norsk undergrunn i dag i pop/lo-fi/psych-segmentet som du stort sett har jobbet. Har det norske miljøet noe som er unikt/spesielt, eller er de mer eller mindre kopier av amerikanske helteband?

Frode: Jeg vet ikke om det norske miljøet er unikt akkurat, finnes bra band overalt i verden.

- Kan du fortelle litt om Monobird?

Frode: Monobird er en av mine største musikalske helter. Driver i disse dager og
setter sammen et dobbeltalbum som han har hatt ferdig i evigheter. Sammen med ny plate fra Serena Maneesh og Loch Ness Mouse blir dette en av de tre store utgivelsene i år.

- Ellers noen spennende nye bookingprosjekter å fortelle om?

Frode: Jeg gleder meg veldig til Half-Handed Cloud til høsten. Ellers er det ikke så mye som er planlagt.

- Og til slutt det obligatoriske spørsmålet om dine 5 favorittalbum?
Smog - Julius Caesar
Larry Norman - Upon This Rock
The Zombies - Odessy and Oracle
Joe Christmas - Upstairs Overlooking
Royal Trux - Accelerator


comments powered by Disqus

 



Per Ebbe Helberg
2005-05-15bra mann

Bare en liten misforståelse her: Trioen Animal Town skal nå være lagt på hylla, Seashore er ikke navnet på deres kommende plate, men navnet på Frode sitt nye musikalske prosjekt som ser ut til å være et soloprosjekt.

Strømstad har også hatt et bandkonstellasjon med navnet Living Water Assembly. Dette har forenklet sagt vært mer skranglepop, mens Animal Town var mer indiepop med fuzz. Det skal visst være Living Water Assembly som skal spille i forkant av Magnolia Electric Co. på årets Egersund visefestival. Ole Åleskjær fra Loch Ness Mouse er visst med i lineupen (brødrene Åleskjær var forresten med i animal town-lineupen under Emmabodafestivalen 2002-konserten, så det er ikke en vanlig band-kronologi her). (LNM spiller også på Egersund visefestival i år forresten).

Også er vel ingen hemmelighet at Monobird er Jørn Åleskjær?

Også syns jeg det også er verdt å huske på at the Gerbils, Great Lakes, Herman Düne, Brother Danielson og Sufjan Stevens også er med på lista over artsiter som Strømstad har booket i Norge. Samt flere.

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo